Štíhlý podnik

Název práce: Štíhly podnik
Autor(ka) práce: Fazekaš, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Jendrál, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Moja diplomová práca na tému štíhly podnik sa skladá z 2 hlavných častí. V teoretickej časti popisuje základné metódy štíhleho riadenia. Detailne sa zaoberá vznikom metód Just in Time, Kaizen a Jidoka vo výrobných halách Toyoty. Nasleduje prehľad ostatných metód s dôrazom na TPM, 5S, TOC, Poka Yoke, SMED a metódy riadenia kvality. Teoretická časť je zakončená analýzou vplyvu zavedenia štíhlej výroby na finančné ukazovatele firmy. V praktickej časti analyzujem riadenie procesov v spoločnosti Harsco Metals Slovensko, skúmam úspešnosť zavedenia jednotlivých metód a poukazujem na miesta, kde by niektoré z metód opísaných v teoretickej časti mohli byť aplikované.
Klíčová slova: 5S; Jidoka; Kaizen; štíhly podnik; JIT
Název práce: Štíhlý podnik
Autor(ka) práce: Fazekaš, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Jendrál, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Moje diplomová práce na téma štíhlý podnik se skládá z 2 hlavních částí. V teoretické části popisuje základní metody štíhlého řízení. Detailně se zaobírá vznikem metod Just in Time, Kaizen a Jidoka ve výrobních halách Toyoty. Následuje přehled ostatních metod s důrazem na TPM, 5S, TOC, Poka Yoke, SMED a metody řízení kvality. Teoretická část je zakončená analýzou vlivu zavedení štíhlé výroby na finanční ukazovatele firmy. V praktické části analyzuju řízení procesů ve společnosti Harsco Metals Slovensko, zkoumám úspěšnost zavedení jednotlivých metod a poukazuju na místa, kde by některé z metod popsaných v teoretické části mohli být aplikované.
Klíčová slova: Jidoka; 5S; Kaizen; JIT; štíhlý podnik
Název práce: Lean Management
Autor(ka) práce: Fazekaš, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Klečka, Jiří
Oponenti práce: Jendrál, Marián
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
My master's thesis consists of 2 main parts. In the theoretical part, I describe the most essential methods of Lean Management. I focus on the development of Just in Time, Kaizen and Jidoka in the Toyota factories, followed by an overview of other methods mainly TPM, 5S, TOC, Poka Yoke, SMED and quality management. In the end of the theoretical part, I analyze the impact of lean management on the financial indicators of a company. In the practical part, I analyze the management of processes in Harsco Metals Slovensko. I examine the efficiency of establishing lean management in the company and focus on the processes where I believe the above mentioned methods could be implemented.
Klíčová slova: 5S; JIT; Jidoka; Kaizen; Lean Management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 11. 2010
Datum podání práce: 18. 5. 2011
Datum obhajoby: 27. 5. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28540/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: