Marketingová strategie restaurací Potrefená Husa

Název práce: Marketingová strategie restaurací Potrefená Husa
Autor(ka) práce: Krejčíková, Lenka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Bockstefel, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Potrefená husa Resslova patřící do franchisingové sítě Pivovarů Staropramen. Cílem této bakalářské práce je navržení nové marketingové strategie restaurace Potrefená husa Resslova na základě analýzy současného marketingového prostředí a opírající se o výsledky provedeného dotazníku zaměřeného na typologii zákazníka. Jako doplněk těchto výsledků poslouží navíc analýza marketingové kampaně na internetovém portálu Slevomat.cz Teoretická část práce popisuje nejprve franchising, jeho výhody a nevýhody a postavení ve světě, dále strategický marketingový proces a marketingový výzkum. V praktické části se čtenář dozví informace o Pivovarech Staropramen a jejich konceptu Potrefená husa. Následující část je zaměřena na představení konkrétní restaurace Potrefená husa Resslova a věnuje se jejímu současnému marketingovému prostředí, které společně s provedeným dotazníkem ústí ve SWOT analýzu. Závěr práce se věnuje navržení nové marketingové strategie.
Klíčová slova: Pivovary Staropramen; franchising; Potrefená husa
Název práce: Marketing strategy of Potrefená husa restaurants
Autor(ka) práce: Krejčíková, Lenka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Bockstefel, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis focuses on the marketing strategy of Potrefená husa Resslova restaurant as a part of the franchise chain of Pivovary Staropramen. The aim of this thesis is to suggest a new marketing strategy of this restaurant based on the analysis of the current marketing environment and the results of the consumer's typology questionnaire. The new strategy also results from the analysis of the marketing campaign on Slevomat.cz. The teoretical part of this thesis describes advantages and disadvatages of franchising and its positon in the world and is followed by the marketing strategic process and marketing research. The practical part informs about Pivovary Staropramen and its franchising concept Potrefená husa. Afterwards the thesis tells about the marketing environment of Potrefená husa Resslova and together with the consumer's typology questionnaire creates a SWOT analysis. The end of the thesis includes a new marketing strategy.
Klíčová slova: marketing strategy; Pivovary Staropramen; Potrefená husa restaurant

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 12. 2010
Datum podání práce: 15. 5. 2011
Datum obhajoby: 26. 5. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29492/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: