Současný stav a perspektivy rozvoje vybraného hotelu

Název práce: Súčasný stav a perspektívy rozvoja vybraného hotela
Autor(ka) práce: Kozová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Bakos, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu situácie vo vybranom hoteli, ktorým je hotel LUNA*** v Martine na Slovensku. Cieľom bakalárskej práce je uskutočniť analýzu daného hotela, zhodnotiť jeho súčasný stav a následne navrhnúť možnosti a perspektívy jeho budúceho rozvoja. Teoretická časť práce v sebe zahŕňa fakty z marketingu a organizácie hotelových prevádzok, platnej slovenskej legislatívy a stavu ubytovacích zariadení na Slovensku. Praktická časť je rozdelená do troch kapitol, pričom prvá z nich podáva všeobecnú charakteristiku hotela a jeho služieb. Nasledujúca kapitola analyzuje situáciu v hoteli. Hlavným zdrojom informácii pre spracovanie tejto časti boli hotelové štatistiky dostupné z rezervačného systému. Záverečná kapitola poskytuje prehľad navrhovaných a doporučených zmien, ktoré sú konzultované aj s vedením hotela. Pre poskytnutie čo najpresnejších a najprehľadnejších informácii sú všetky výsledky uskutočnených analýz zaznamenané v tabuľkách a grafoch.
Klíčová slova: analýza hotela; hotel; ubytovacie zariadenia; marketingový mix
Název práce: Současný stav a perspektivy rozvoje vybraného hotelu
Autor(ka) práce: Kozová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Bakos, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu situace ve vybraném hotelu, kterým je hotel LUNA *** v Martině na Slovensku. Cílem bakalářské práce je provést analýzu daného hotelu, zhodnotit jeho současný stav a následně navrhnout možnosti a perspektivy jeho budoucího rozvoje. Teoretická část práce v sobě zahrnuje fakta z marketingu a organizace hotelových provozů, platné slovenské legislativy a stavu ubytovacích zařízení na Slovensku. Praktická část je rozdělena do tří kapitol, přičemž první z nich podává obecnou charakteristiku hotelu a jeho služeb. Následující kapitola analyzuje situaci v hotelu. Hlavním zdrojem informací pro zpracování této části byly hotelové statistiky dostupné z rezervačního systému. Závěrečná kapitola poskytuje přehled navrhovaných a doporučených změn, které jsou konzultovány také s vedením hotelu. Pro poskytnutí co nejpřesnějších a nejpřehlednějších informací jsou všechny výsledky provedených analýz zaznamenané v tabulkách a grafech.
Klíčová slova: analýza hotelu; ubytovací zařízení; marketingový mix; hotel
Název práce: Current situation and prospects of development of chosen hotel
Autor(ka) práce: Kozová, Petra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Bakos, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
My bachelor thesis is focused on analyzing of the situation in the chosen hotel, which is called hotel LUNA *** and situated in Martin, Slovakia. The aim of the thesis is to analyze this hotel, to evaluate its current situation and then to propose possible solutions and prospects of its future development. The theoretical part involves marketing facts and the organization of hotel establishments, the Slovak legislation and the condition in which the accommodation facilities in Slovakia are. The practical part is divided into three chapters, the first one presents a general description of the hotel and of its services. The next chapter analyzes the situation in the hotel. To be able to work-out this section the information and statistics from the hotel's reservation system were used. The last chapter provides an overview of proposed and recommended changes, which are also consulted with the hotel management. All results of the analysis are recorded in tables and graphs in order to provide precise and comprehensible information about current situation in the hotel LUNA***.
Klíčová slova: hotel; accommodation facilities; marketing mix; hotel analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 10. 2010
Datum podání práce: 5. 5. 2011
Datum obhajoby: 26. 5. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28050/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: