Stravovací služby poskytované v letecké dopravě

Název práce: Stravovacie služby poskytované v leteckej doprave
Autor(ka) práce: Flamíková, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vaško, Martin
Oponenti práce: Zábranská, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto práca sa zaoberá stravovacími službami v leteckej doprave. Prvá kapitola má za úlohu predstaviť leteckú dopravu, vplyvy, ktoré na ňu pôsobili v poslednom desaťročí a súčasné trendy v poskytovaní služieb na palube lietadla. Druhá kapitola je venovaná stravovacím službám v leteckej doprave. Obsahuje napríklad systém stravovania v nízkonákladových leteckých spoločnostiach a podrobný popis systému kritických kontrolných bodov HACCP. Tretia kapitola komplexne objasňuje činnosť leteckých cateringových spoločností. Štvrtá obsahuje dôležitú analýzu šiestich najvýznamnejších svetových cateringových spoločností v leteckej doprave. V poslednej piatej kapitole sú vymenované a popísané súčasné trendy, novinky a predpoklady vývoja odvetvia.
Klíčová slova: catering; stravovacie služby; cateringové spoločnosti; letecká doprava
Název práce: Stravovací služby poskytované v letecké dopravě
Autor(ka) práce: Flamíková, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vaško, Martin
Oponenti práce: Zábranská, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá stravovacími službami v letecké dopravě. První kapitola má za úkol představit leteckou dopravu, vplyvy, které na ni působili v posledním desetiletí a současné trendy v poskytování služeb na palubě letadla. Druhá kapitola je věnována stravovacím službám v letecké dopravě. Obsahuje například systém stravování v nízkonákladových leteckých společnostech a podrobný popis systému kritických kontrolních bodů HACCP. Třetí kapitola komplexně objasňuje činnost leteckých cateringových společností. Čtvrtá obsahuje důležitou analýzu šesti nejvýznamnějších světových cateringových společností v letecké dopravě. V poslední páté kapitole jsou vyjmenované a popsané současné trendy, novinky a předpoklady vývoje odvětví.
Klíčová slova: cateringové společnosti; catering; stravovací služby; letecká doprava
Název práce: Food services provided within the air transport
Autor(ka) práce: Flamíková, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vaško, Martin
Oponenti práce: Zábranská, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis is devoted to food services provided within the air transport. The first chapter introduces the air transport, influences on it during the last ten years and current trends in onboard services. The second chapter is dedicated to food services in the air transport. It contains for example system of boarding in case of low cost carriers and detailed description of Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). The third chapter comprehensively describes operation of the flight catering companies. The fourth one contains analysis of six most important flight caterers in the world. The last chapter lists and describes current trends, news and assumptions for the industry.
Klíčová slova: food services; catering companies; air transport; catering

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 12. 2010
Datum podání práce: 25. 5. 2011
Datum obhajoby: 25. 5. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29632/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: