Private equity - leveraged buyouts a KKR

Název práce: Private equity - leveraged buyouts a KKR
Autor(ka) práce: Haško, Miroslav
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Osička, Štěpán
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá pochopením a opisom private equity odvetvia, ktoré je súčasťou skupiny alternatívnych aktív. Práca, vo svojej prvej časti, sleduje oboznámenie čitateľa s teoretickým zázemím a základnými pojmami, ktoré sú v tomto sektore používané. V nasledujúcej časti se čitateľ dostáva k praktickej oblasti, kde je zoznámený so štatistickými dátami z odvetvia private equity. Pozorovaním trhu sa práca snaží odpovedať na otázky, ktoré by mohli čitateľov napadnúť v predchádzajúcej časti a tak isto pomôcť pochopiť fungovanie business modelu private equity firiem. Je tu vytvorený nosný základ pre poslednú časť, kde sú v detaile analyzované buyouty, ich história a súčasnosť, a tiež tvorba hodnoty v tomto type private equity. Na záver, je na praktickom príklade urobený odhad subjektívnej hodnoty pre podiely jednej z najväčších a najvýznamnejších private equity firiem - firmy Kohlberg Kravis Roberts. Na tomto príklade je vidieť tvorbu hodnoty v buyoutech a zoznam rizík, ktoré tvorbu hodnoty môžu ovplyvniť.
Klíčová slova: buyout; leveraged buyout; Kohlberg Kravis Roberts; KKR; private equity
Název práce: Private equity - leveraged buyouts a KKR
Autor(ka) práce: Haško, Miroslav
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Osička, Štěpán
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá pochopením a popsáním odvětví private equity, jako součástí skupiny alternativních aktiv. Práce sleduje obeznámení čténáře s teoretickým zázemím a základními pojmy, které jsou v tomto sektoru používané. V následující části se čtenář dostává k praktické oblasti, kde je seznámen se statistickými daty z odvětví private equity. Pozorováním trhu se snaží práce odpovědět na otázky, které by mohly čtenáře napadnout z předcházející části a také rozšířit pochopení fungování business modelu private equity firem. Je zde vytvořen nosný základ pro poslední část, kde jsou v detailu analyzované buyouty, jejich historie a současnost, a také tvorba hodnoty v tomto typu private equity. Na závěr je na praktickém příkladě proveden odhad subjektivní hodnoty pro podíly jedné z největších a nejvýznamnějších private equity - firmy Kohlberg Kravis Roberts. Na tomto příkladu je vidět tvorba hodnoty v buyoutech a výčet rizik, které tvorbu hodnoty mohou ovlivnit.
Klíčová slova: Kohlberg Kravis Roberts; leveraged buyout; buyout; private equity; KKR; public private equity
Název práce: Private equity - leveraged buyouts and KKR
Autor(ka) práce: Haško, Miroslav
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Brada, Jaroslav
Oponenti práce: Osička, Štěpán
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is description and understanding of private equity industry as a part of alternative asset class. In the first part, we describe the basic concepts of private equity industry and characteristics of individual subjects present in this sector. Analysis of the industry and basic comparison of private equity in Europe and United States is the theme of the second part of this paper. The base of knowledge created in the previous parts supports the analysis of buyouts and their value creation strategies. On the example of Kohlberg Kravis Roberts, pre-eminent private equity firm, we show how private equity works in practice and what current trends in the industry are. In the end, we estimate the subjective value of one unit of ownership in KKR and list that risks could affect the company and the industry.
Klíčová slova: Kohlberg Kravis Roberts; buyout; private equity

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra měnové teorie a politiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 6. 2010
Datum podání práce: 18. 6. 2011
Datum obhajoby: 10. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26874/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: