Založení gastronomické provozovny jako součást řetězce

Název práce: Založení gastronomické provozovny jako součást řetězce
Autor(ka) práce: Pilařová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V první kapitole teoretické části je popsán význam a obsah podnikatelského plánu, jsou zde vysvětleny jeho jednotlivé části. Druhá kapitola teoretické části se zaměřuje na nabídku piva jako atraktivitu cestovního ruchu, zde se práce věnuje historii a současnému stavu pivovarnictví v České republice, vývoji spotřeby piva na našem území, ale také vysvětlení piva jako motivu v cestovním ruchu. Poslední kapitola teoretické části se zabývá postavením řetězců v české gastronomii, současně stručně popisuje situaci a vývoj v oblasti franchisingových společností v ČR. Praktická část práce obsahuje vypracovaný podnikatelský plán, který se týká založení pobočky pivních barů The PUB ve městě Děčín.
Klíčová slova: stravovací služby; franchising; podnikatelský plán; pivovarnictví; řetězce v gastronomii
Název práce: Foundation of a restaurant as a part of business chain
Autor(ka) práce: Pilařová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
In the first chapter of the theoretical part the importance and content of business plan are described, particular sections of the plan are interpreted here. The second chapter is dedicated to the supply of beer in the field of tourism; the thesis is focusing on the history and the present situation of brewery in the Czech Republic, also the development of beer consumption and beer as an incentive in tourism is described here. The last chapter of the theoretical part deals with the situation of business chains in czech gastronomy and the situation and development in the area of franchise businesses in the Czech Republic. The practical part consists of self-created business plan concerning the foundation of a restaurant within The PUB franchising concept.
Klíčová slova: business chains; business plan; gastronomy; brewery; franchising

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 6. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 8. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26701/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: