Finanční analýza konkrétního podniku

Název práce: The financial analysis of a given company
Autor(ka) práce: Walica, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Klečka, Jiří
Jazyk práce: English
Abstrakt:
The enterprise is an activity which is necessary to be continually analysed, revised and improved. The financial analysis is a tool to complex evaluation of financial situation and company management. It enables us to find, through some indicators, weak and strong points of a company and then to recommend us on what we should focus or what we should improve. The financial analysis also serves as an important source of information not only for the company itself (owners, managers, employees) but also for the subjects cooperating with the company (investors, suppliers, banks), as well as for the state and its bodies. The main aim of the thesis was to prepare a financial analysis to a given company and thereby apply the theoretical knowledge gained during the university studies. The analysis has been worked up for a period of five years (2005 -- 2009). All data have been taken from the provided annual reports of the company. Of course, the financial analysis made from openly available information is not able to answer all the questions; nevertheless it is a good source of information about the company management in the past as well as a possible recommendation to the future.
Klíčová slova: asset turnover; vertical analysis; horizontal analysis; financial analysis; liquidity; return
Název práce: Finanční analýza konkrétního podniku
Autor(ka) práce: Walica, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Klečka, Jiří
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Podnikání je činnost, kterou je třeba neustále analyzovat, kontrolovat a zlepšovat. Nástrojem pro komplexní hodnocení finanční situace a hospodaření podniku je finanční analýza. Ta nám pomocí komplexu ukazatelů umožňuje zjistit silné a slabé stránky podniku a doporučit, na co se zaměřit, co zlepšit. Finanční analýza slouží jako důležitý zdroj informací nejen pro podnik samotný (vlastníky, manažery, zaměstnance), ale také pro subjekty, které s podnikem spolupracují (investoři, dodavatelé, banky), dále pak i pro stát a jeho orgány. Cílem práce bylo zpracovat finanční analýzu pro vybraný podnik a aplikovat tak teoretické znalosti získané během studia na vysoké škole na konkrétní podnik. Finanční analýza byla zpracována za období pěti let (2005 -- 2009), údaje jsem čerpal z veřejně dostupných výročních zpráv podniku. Finanční analýza zpracována z veřejně dostupných informací nedokáže odpovědět na všechny otázky, avšak i přesto je dobrým zdrojem informací o hospodaření podniku v minulosti a možným doporučením do budoucna.
Klíčová slova: obrat celkových aktiv; likvidita; rentabilita; vertikální analýzy; finanční analýza; horizontální analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 10. 2010
Datum podání práce: 15. 3. 2011
Datum obhajoby: 7. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/27918/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: