Vliv firemní kultury na přijímání a adaptaci pracovníků (na příkladu mezinárodní firmy)

Název práce: Vliv firemní kultury na přijímání a adaptaci pracovníků (na příkladu mezinárodní firmy)
Autor(ka) práce: Fořtíková, Hana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je analýza vlivu firemní kultury na vybrané personální činnosti v mezinárodní organizaci. První část práce se věnuje teoretickému vymezení dvou významných personálních činností, a sice přijímání a adaptace zaměstnanců. Ve druhé části je vymezen pojem kultura, národní kultura a zejména pak firemní kultura. Třetí část práce představuje vybranou mezinárodní firmu, definuje prvky její firemní kultury a nástroje, kterými je firemní kultura ve firmě upevňována a šířena. Dále je popsán přijímací, orientační a adaptační proces a uvedeny výsledky spokojenosti zaměstnanců s těmito procesy. Závěrem jsou předloženy výsledky individuálních hloubkových rozhovorů, které se věnovali vlivu firemní kultury na adaptaci zaměstnanců. Jsou uvedeny návrhy na zvýšení efektivnosti daných procesů tak, aby byly v souladu s danou firemní kulturou organizace
Klíčová slova: přijímání zaměstnanců; adaptace zaměstnanců; firemní kultura
Název práce: The influence of the corporate culture to the hiring and adaptation of employees (in example of the international company)
Autor(ka) práce: Fořtíková, Hana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this diploma thesis is to analyse the influence of corporate culture to the chosen personal activities within the international company. The first part is related to the theoretical definition of two important personal activities as hiring and adaptation of employees. In the second part, there is a definition of a culture, national culture and especially the corporate culture. The third part presents the chosen international company, defines the elements of its corporate culture and the tools how to strengthen and broaden its culture. The following part describes the process of the hiring, orientation and adaptation in the company with the results of employees satisfaction with these processes. In the final part there are mentioned the results of individual interviews relating to the influence of the corporate culture to the adaptation of employees. There are presented the proposals how to increase the efficiency of the above-mentioned processes so that they are in accordance to the defined corporate culture.
Klíčová slova: adaptation; orientation; hiring; corporate culture

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 11. 2010
Datum podání práce: 1. 6. 2011
Datum obhajoby: 17. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29005/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: