Návrh vhodného uživatelského rozhraní při tvorbě aplikací ve VBA

Název práce: Návrh vhodného užívateľského rozhrania pri tvorbe aplikácií vo VBA
Autor(ka) práce: Nagrant, Richard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Benáčanová, Helena
Oponenti práce: Lorenc, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Moja bakalárska práca je venovaná problematike používania ovládacích prvkov pomocou jazyka VBA a makier v Exceli. Jej cieľom je podať užívateľom detailný pohľad na tvorbu užívateľského rozhrania s následnou aplikáciou ovládacích prvkov. V úvode sú uvedené rozdiely verzií MS Excelu 2003 a 2007, k čomu sú pripojené aj výsledky prieskumu. V teoretickej časti sú popísané najpoužívanejšie ovládacie prvky, ich najdôležitejšie vlastnosti a taktiež je uvedený zrozumiteľný príklad. V praktickej časti som aplikoval využitie jednotlivých ovládacích prvkov v užívateľskom rozhraní, taktiež som kládol dôraz na interakciu ovládacích prvkov a hárkov v zošite. Výsledkom je aplikácia pre dynamickú správu záznamov, z ktorej je možné robiť výstupy v podobe kontingenčných tabuliek alebo exportu do textových záznamov. Táto práca môže slúžiť ako návod pre užívateľov, ktorí nemajú s tvorbou užívateľských rozhraní pomocou VBA skúsenosti.
Klíčová slova: hárok; zošit; ovládací prvok; VBA; Excel; makro
Název práce: Návrh vhodného uživatelského rozhraní při tvorbě aplikací ve VBA
Autor(ka) práce: Nagrant, Richard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Benáčanová, Helena
Oponenti práce: Lorenc, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Moje bakalářská práce je věnována problematice používání ovládacích prvků pomocí jazyka VBA a maker v Excelu. Jejím cílem je podat uživatelům detailní pohled na tvorbu uživatelského rozhraní s následnou aplikací ovládacích prvků. V úvodu jsou uvedeny rozdíly verzí MS Excelu 2003 a 2007, k čemuž jsou připojeny i výsledky průzkumu. V teoretické části jsou popsány nejpoužívanější ovládací prvky, jejich nejdůležitější vlastnosti a také je uveden srozumitelný příklad. V praktické části jsem aplikoval využití jednotlivých ovládacích prvků v uživatelském rozhraní, také jsem kladl důraz na interakci ovládacích prvků a listů v sešitu. Výsledkem je aplikace pro dynamickou správu záznamů, z níž lze dělat výstupy v podobě kontingenčních tabulek nebo exportu do textových záznamů. Tato práce může sloužit jako návod pro uživatele, kteří nemají s tvorbou uživatelských rozhraní pomocí VBA zkušenosti.
Klíčová slova: list; sešit; ovládací prvek; VBA; Excel; makro
Název práce: Designing a user interface for creating applications in VBA
Autor(ka) práce: Nagrant, Richard
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Benáčanová, Helena
Oponenti práce: Lorenc, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
My bachelor thesis is dedicated to the issue through the use of controls using VBA language and macros in Excel. The goal is to bring users a detailed look at creating user interface followed by application of controls. The introductory part shows differences between versions of MS Excel 2003 and 2007, to which are attached survey results. The theoretical part describes the most common controls, its most important features and also is given clear example. In practical part I applied the use of controls in user interface, I also put emphasis on the interaction of controls and worksheets in workbook. The result is an application for dynamic records management, which can be used to make outputs in the form of either pivot tables or text file exports. This thesis may be used as a guide for users, who don't have experiences with creating of user interfaces using VBA
Klíčová slova: sheet; control; VBA; workbook; macro; Excel

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 2. 2011
Datum podání práce: 30. 6. 2011
Datum obhajoby: 21. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/30271/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: