Případová studie webové aplikace s využitím open source prostředků

Název práce: Prípadová štúdia webovej aplikácie s využitím open source prostriedkov
Autor(ka) práce: Koščo, Ján
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sklenák, Vilém
Oponenti práce: Šubrta, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa venuje open source redakčnému systému Drupal. Cieľom práce je poukázať, že tento systém ponúka platformu na tvorbu webových stránok a aplikácií a teda umožní tvorbu širokej škály aplikácií. Teoretická časť práce ponúka čitateľovi základné informácie týkajúce sa redakčných systémov a poukazuje na výhody a nevýhody pri ich využití. Obsahuje porovnanie troch najznámejších redakčných systémov (Wordpress, Drupal a Joomla) a taktiež poskytuje znalostné základy, ktoré sú potrebné pri tvorbe aplikácií pomocou systému Drupal. Prvým krokom praktickej časti práce bolo vytvorenie funkčne identickej aplikácie pomocou redakčného systému Drupal a webového aplikačného frameworku CakePHP. Poznatky jednotlivých vývojových cyklov boli spracované do záverečnej kapitoly, ktorá pozostáva zo stručného zhrnutia jednotlivých cyklov a analýzy časovej a znalostnej náročnosti.
Klíčová slova: CakePHP; Webový aplikačný framework; Drupal; Redakčný systém
Název práce: Případová studie webové aplikace s využitím open source prostředků
Autor(ka) práce: Koščo, Ján
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sklenák, Vilém
Oponenti práce: Šubrta, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se věnuje open source redakčnímu systému Drupal. Cílem práce je poukázat, že tento systém nabízí platformu pro tvorbu webových stránek a aplikací a tudíž umožní tvorbu široké škály aplikací. Teoretická část práce nabízí čtenáři základní informace týkající se redakčních systémů a poukazuje na výhody a nevýhody při jejich využití. Obsahuje srovnání tří nejznámějších redakčních systémů (Wordpress, Drupal a Joomla) a také poskytuje znalostní základy, které jsou potřebné při tvorbě aplikací pomocí systému Drupal. Prvním krokem praktické části práce bylo vytvoření funkčně identické aplikace pomocí redakčního systému Drupal a webového aplikačního frameworku CakePHP. Poznatky jednotlivých vývojových cyklů byly zpracovány do závěrečné kapitoly, která sestává ze stručného shrnutí jednotlivých cyklů a analýzy časové a znalostní náročnosti.
Klíčová slova: Drupal; Webový aplikační framework; Redakční systém; CakePHP
Název práce: Case study of web application using open source resources
Autor(ka) práce: Koščo, Ján
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Sklenák, Vilém
Oponenti práce: Šubrta, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis is devoted to open source Content management system Drupal. The purpose of this work is to point out that this system offers a platform for creating web pages and applications and thus enables the creation of a wide range of applications. The theoretical part provides the basic information for the reader about content management systems and highlights the advantages and disadvantages of their use. The work contains a comparison of the three most popular content management systems (Wordpress, Drupal and Joomla) and also provides the base knowledge needed to develop applications using Drupal. The first step in the practical part was to create a functionally identical application using the Drupal CMS and web application framework CakePHP. Knowledge of development cycles have been processed into the final chapter, which consists of a brief summary of the cycles and time and knowledge analysis.
Klíčová slova: CakePHP; Content management system; Web application framework; Drupal

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačního a znalostního inženýrství

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 10. 2010
Datum podání práce: 11. 5. 2011
Datum obhajoby: 21. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28494/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: