Analýza změn na poštovním úřadu v důsledku zavedení datových schránek

Název práce: Analýza změn na poštovním úřadu v důsledku zavedení datových schránek
Autor(ka) práce: Cígler, Lukáš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kunstová, Renáta
Oponenti práce: Krahulec, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zaměřena na podnikové procesy poštovního úřadu, které byly zavedeny spolu se vznikem datových schránek. Cílem práce je tyto procesy analyzovat, graficky zpracovat formou procesních diagramů a najít jejich slabé stránky. Vedlejším cílem je rozbor personálních změn pobočky a finanční nákladová studie, která ukáže, které typy subjektů na komunikaci prostřednictvím datových zpráv ušetří, v jaké výši a pro koho je jejich využívání výhodné. Na úvod práce je čtenář seznámen s informačním systémem datových schránek, jeho výhodami oproti listinným zásilkám a pro koho je systém určen. V hlavní části jsou analyzovány jednotlivé procesy tak, jak se poskytované služby v praxi reálně provádí. Závěrečná část se zabývá náklady na datové zprávy pro různé typy subjektů včetně náhledu do dalších let.
Klíčová slova: Informační systém datových schránek - ISDS; legislativa; poštovní úřad; proces; datová zpráva; datová schránka
Název práce: Analysis of changes of the post office caused by the introduction of data boxes
Autor(ka) práce: Cígler, Lukáš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kunstová, Renáta
Oponenti práce: Krahulec, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis is focused on post office business processes that were established along with the creation of data boxes. The main aim of thesis is to analyze these processes, present them graphically in the form of process diagrams and find their weaknesses. The secondary goal is analysis of the personal changes in the office and the financial cost study, which will show what kind of entities would save the most by using data boxes, how much would they save and for whom is their usage most beneficial. At the beginning of this thesis, the reader is apprised of the data boxes information system, its advantages over the traditional postal consignment and for whom the system is intended for. In the main part are analyzed the individual processes as they are actually performed in practice. The final section covers the cost of data messages for different types of entities, including insight into future years.
Klíčová slova: post office; data message; Data boxes information system - ISDS; legislation; process; data box

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 6. 2010
Datum podání práce: 11. 5. 2011
Datum obhajoby: 21. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26982/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: