PPP projekty (komparační analýza ČR a SR)

Název práce: PPP projekty (komparačná analýza ČR a SR)
Autor(ka) práce: Hašková, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou partnerstva verejného a súkromného sektora, ktoré slúži na zabezpečovanie verejných služieb alebo verejnej infraštruktúry. Cieľom práce "PPP projekty - komparačná analýza ČR a SR" je zrozumiteľne popísať charakteristiku spolupráce verejného a súkromného sektora. Priblížiť ekonomické aspekty spojené s realizáciou PPP projektov a následne sa zamerať na implementáciu metódy PPP do českej a slovenskej hospodárskej politiky, s ohľadom na vymedzenie záverečných odporučení k dosiahnutiu efektívnej spolupráce.Prácu môžeme rozdeliť do dvoch konceptov, z toho prvý koncept podáva všeobecný prehľad o metóde PPP, riziká spojené s danou spoluprácou, výhody a nevýhody a porovnanie tejto formy spolupráce s tradičnou verejnou zákazkou. Zámerom druhého konceptu je charakterizovať PPP projekty spomínaných susedných štátov, vykonať komparačnú analýzu inštitucionálneho a legislatívneho prostredia a komparáciu problematiky PPP v Českej a Slovenskej republike.
Klíčová slova: Verejné financie; PPP projekty; Partnerstvo verejného a súkromného sektora
Název práce: PPP projekty (komparační analýza ČR a SR)
Autor(ka) práce: Hašková, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zaobírá problematikou partnerství veřejného a soukromého sektoru, které slouží na zajištění veřejných služeb nebo veřejné infrastruktury. Cílem práce "PPP projekty - komparační analýza ČR a SR" je srozumitelně popsat charakteristiku spolupráce veřejného a soukromého sektoru. Přiblížit ekonomické aspekty spojené s realizací PPP projektů a následně se zaměřit na implementaci metody PPP do české a slovenské hospodářské politiky, s ohledem na vymezení závěrečných doporučení k dosáhnutí efektivní spolupráce.Práci můžeme rozdělit do dvou konceptů, z toho první koncept podává všeobecný přehled o metodě PPP, rizicích spojených s danou spoluprácí, výhodách a nevýhodách a porovnání této formy spolupráce s tradiční veřejnou zakázkou. Záměrem druhého konceptu je charakterizovat PPP projekty zmíněných sousedních států, provést komparační analýzu institucionálního a legislativního prostředí a komparaci problematiky PPP v České a Slovenské republice.
Klíčová slova: Veřejné finance; PPP projekty; Partnerství veřejného a soukromého sektoru
Název práce: PPP projects (comparative analysis of CR and SR)
Autor(ka) práce: Hašková, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ochrana, František
Oponenti práce: Vítek, Leoš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the partnership of public and private sector. Partnership should secure public services or public infrastructure. The aim of this thesis, named "PPP projects - comparative analysis of CR and SR", is to characterize co-operation of public and private sector, describe economic aspects of realization PPP projects and focus on implementation of PPP into Czech and Slovak economic policy, with respect to final recommendations to achieve effective co-operation. The thesis can be divided into 2 parts, the first part gives general view on PPP, including description of risks that should be considered in this co-operation, advantages and disadvantages and comparison of this form of co-operation with classical procurement. The aim of the second part is to characterize PPP projects of above mentioned two countries and perform comparative analysis of PPP in Czech and Slovak Republic.
Klíčová slova: Public finance; PPP projects; Public Private Partnership

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 4. 2011
Datum podání práce: 29. 6. 2011
Datum obhajoby: 22. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/31866/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: