Elektronické platební systémy

Název práce: Elektronické platobné systémy
Autor(ka) práce: Mláka, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca rieši problematiku elektronických platobných systémov. Ich použitie pri platbách v prostredí internetu a posielaní peňažných prostriedkov pomocou e-mailov. Prvá časť je venovaná ich teoretickému vymedzeniu a právnej legislatíve upravujúcej vydávanie elektronických peňazí a činnosť inštitúcií elektronických peňazí. Hlavná časť práce názorne poukazuje na využitie internetovej peňaženky, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou elektronických platobných systémov. Ako príklad slúži elektronická peňaženka platobného systému Moneybookers. Najväčšia pozornosť je venovaná bezpečnosti internetových peňaženiek, riziku ich využitia k praniu špinavých peňazí a opatreniam, ktoré by to mali zamedziť. V poslednej kapitole sú spomínané konkurenčné elektronické platobné systémy. Cieľom práce je poskytnúť podrobné informácie o tomto spôsobe platieb v prostredí internetu. Zodpovedať na otázky čo je internetová peňaženka, aké poskytuje možnosti, ako sa používa, či je bezpečná a ako jej poskytovatelia postupujú v prípade pokusov o pranie špinavých peňazí a iných podvodov.
Klíčová slova: elektronické platobné systémy; moneybookers; elektronické peniaze
Název práce: Elektronické platební systémy
Autor(ka) práce: Mláka, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce řeší problematiku elektronických platebních systémů. Jejich použití při platbách v prostředí internetu a posílání peněžních prostředků pomocí e-mailu. První část je věnovaná jejich teoretickému vymezení a právní legislativě upravující vydávání elektronických peněz a činnosti institucí elektronických peněz. Hlavní část práce názorně poukazuje na využití internetové peněženky, která je neoddělitelnou součástí elektronických platebních systému. Jako příklad slouží elektronická peněženka platebního systémů Moneybookers. Největší pozornost je věnována bezpečnosti internetových peněženek, riziku jejich využití k praní špinavých peněz a opatřením, která by tomu měla zabránit. V poslední kapitole sou zmíněné konkurenční elektronické platební systémy. Cílem práce je poskytnout podrobné informace o tomto způsobu plateb v prostředí internetu. Zodpovědět na otázky, co je internetová peněženka, jaké poskytuje možnosti využití, zda je bezpečná a jak její poskytovatelé postupují v případě pokusů o praní špinavých peněz.
Klíčová slova: elektronické peníze; elektronické platební systémy; moneybookers
Název práce: Electronic payment systems
Autor(ka) práce: Mláka, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis analysis issue of electronic payment systems. It discusses their use for payments on the internet and sending funds via e-mail. The first part is devoted to the theoretical definition and legislation of the issuance of electronic money and activities of electronic money institutions. The main part of the work clearly focuses on the use of e-wallets, which is an integral part of electronic payment systems. E-wallet of electronic payment system Moneybookers is considered as an example. The greatest attention is devoted to security of e-wallets, the risk of their use for money laundering and measures that should be introduced. The competitive electronic payment systems are discussed in the last chapter. The aim of this thesis is to provide detailed information about this method of payment on the internet and to state what an e-wallet is, what are the possibilities of its use, whether it is safe and what do providers carry out in the case of an attempt of money laundering and other frauds.
Klíčová slova: Moneybookers; Electronic money; Electronic payment systems

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 10. 2010
Datum podání práce: 31. 5. 2011
Datum obhajoby: 23. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28052/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: