Testování GUI aplikací v Javě

Název práce: Testování GUI aplikací v Javě
Autor(ka) práce: Šimko, David
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Borovcová, Anna
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je poskytnout teoretické zázemí pro testování GUI, provést analýzu trhu nástrojů, které jsou pro testování GUI dostupné a prakticky demonstrovat testování GUI pomocí jednoho vybraného nástroje. Cíle v první teoretické části jsou dosaženy pomocí analýzy odborné literatury, vědeckých článků a internetových zdrojů. Pro druhou část práce bylo nutné zvládnout testování z praktické stránky a provést aktuální analýzu trhu aplikací pro testování GUI. Přínosem práce je shrnutí teoretických poznatků o daném tématu, aktuální přehled dostupných nástrojů a praktická ukázka jednoho testovacího nástroje. Práce se dělí na dvě části. Teoretická část slouží k objasnění a vymezení základních pojmů a problematiky. Praktická část se soustředí na zmapování trhu nástrojů a praktickou ukázku testování GUI pomocí nástroje Abbot.
Klíčová slova: Java; testování; GUI; Uživatelské rozhraní; Abbot; automatizace testování; Grafické uživatelské rozhraní; nástroje; UI
Název práce: Testing GUI applications in Java
Autor(ka) práce: Šimko, David
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Borovcová, Anna
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is to provide a theoretical background for GUI testing, to perform market analysis of tools that are available for GUI testing and to demonstrate practically GUI testing using one selected tool. The goals in the first part are achieved through the analysis of scientific literature, scientific articles and Internet sources. In the second part of this work it was necessary to manage the practical aspects of testing and to take over the analysis of the current market for testing GUI applications. The benefit of this work is a summary of theoretical knowledge about the particular topic, current overview of available tools and practical demonstration of one testing tool. The work is divided into two parts. The aim of the theoretical part is to clarify and define the basic concepts and issues. The practical part focuses on mapping the tool market and practical demonstration of GUI testing using the Abbot tool.
Klíčová slova: GUI; Graphical user interface; tools; Java; automation of testing; testing; User interface; Abbot; UI

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 12. 2009
Datum podání práce: 4. 5. 2011
Datum obhajoby: 23. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/23571/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: