Informování zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy

Název práce: Informování zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy
Autor(ka) práce: Čapková, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Soušková, Milena
Oponenti práce: Spirit, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním situace zákonem stanovené povinnosti informovat o podmínkách pracovní smlouvy a to jak do jejího vývoje, tak do jejího současného legislativního stavu a praktického dodržování. Rozebírá podrobněji vznik této povinnosti a sleduje její vývoj v legislativních normách. Obsahuje také shrnutí jednotlivých bodů, o kterých by zaměstnanec měl být informován v souvislosti se vznikem pracovního poměru, a jejich rozdělení podle zákonné doby sdělení. V praktické části jsou vypsány výsledky kontrol orgánů inspekce práce provedených v roce 2010 zaměřené na danou povinnost. Problematika porušování povinnosti informovat o podmínkách pracovní smlouvy je zkoumána i dotazníkovým šetřením. V závěru je k nalezení nástin možností řešení nedodržování a obcházení této povinnosti.
Klíčová slova: pracovní poměr; informace; zákoník práce; pracovní smlouva; zaměstnavatel; zaměstnanec; povinnost informovat
Název práce: Informing employees about terms and conditions of employment contract
Autor(ka) práce: Čapková, Barbora
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Soušková, Milena
Oponenti práce: Spirit, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis examines the situation of the statutory obligation to inform about terms and conditions of employment contract regarding both its development and its current legislative state with practical compliance. It analyzes in detail the emergence of this obligation and follows its evolution in the legislative norms. It also includes a summary of points about which the employee should be informed in connection with the creation of employment and a dividing of these according to the statutory announcement time. In the practical part are described the results of work inspections conducted in 2010 focused on the aforesaid obligation. The issue of breaches of the obligation to inform about terms and conditions of employment contract is examined in a questionnaire survey too. Finally also an outline of options solving the non-compliance and circumvention of this obligation is included in the conclusion.
Klíčová slova: Labour Code; employment; employment contract; employer; employee; information; obligation to inform

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 12. 2010
Datum podání práce: 15. 6. 2011
Datum obhajoby: 23. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29473/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: