Využití informací manažerského účetnictví v malých podnicích (na příkladu konkrétní firmy)

Název práce: Využití informací manažerského účetnictví v malých podnicích (na příkladu konkrétní firmy)
Autor(ka) práce: Andronava, Dziyana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Bohumil
Oponenti práce: Roun, Vlastimil
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Ve své diplomové práci se soustředím na možnost využití prvků manažerského účetnictví v malých a středních podnicích na příkladě konkrétního výrobního podniku. Cílem je ukázat, jak přispívá využití prvků manažerského účetnictví k rozvoji kvalitního informačního systému v podniku. Obecně se má za to, že manažerské účetnictví je nástroj pro řízení složitých a velkých podniků. To vede podle mého názoru k tomu, že jsou tyto informace využívané v malých podnicích málo. Majitelé malých podniků podléhají obavám z toho, že informační systém pro řízení jejich podniku bude drahý, a často nemají povědomí o ekonomickém řízení a jeho informační podpoře. Cítím, že se to týká i firmy mých rodičů. Mým cílem je zhodnotit současný stav řízení firmy svých rodičů s důrazem na nástroje a informace manažerského účetnictví a zároveň nabídnout postupy, které by zajistily zejména lepší informační podporu, i informační systém, který by potřebné informace zajistil.
Klíčová slova: v segmentu ; malých podniků; manažerské účetnictví
Název práce: Application of management accounting elements in small business segment (on the example of particular company)
Autor(ka) práce: Andronava, Dziyana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Král, Bohumil
Oponenti práce: Roun, Vlastimil
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
In my thesis I am focusing on the possibility of using elements of management accounting in small and medium-sized businesses, on a particular production company. The target is to show, how using elements of management accounting help to develop quality information system in the company. Generally is considered that management accounting is a tool for managing complex and large enterprises. This leads, that this information is used in a few small businesses. Owners of small businesses are afraid that the information system for managing their business is expensive, and often do not have knowledge of economic management and information support. I feel that it applies to the company of my parent as well. My goal is to evaluate the current state of managing company of my parents, with an emphasis on tools and information of management accounting, which will provide better information support, and system of information that will ensure the necessary information to the development of the company.
Klíčová slova: small business; Management accounting; application

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra manažerského účetnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 3. 2010
Datum podání práce: 31. 8. 2010
Datum obhajoby: 27. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/25419/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: