Možnosti financování a udržitelnost provozu amatérského divadla na příkladu Divadla Kámen v Praze

Název práce: Možnosti financování a udržitelnost provozu amatérského divadla na příkladu Divadla Kámen v Praze
Autor(ka) práce: Hulec, Oskar
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Riedlbauch, Václav
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá možnostmi financování divadla z veřejných i soukromých zdrojů. Velký důraz je kladen především na Kulturní politiku ČR a hl. m. Prahy a na související grantové programy. Dále jsou rozebrána specifika marketingu v neziskové sféře a podrobně popsán tzv. marketingový mix. Praktickou částí je případová studie Divadla Kámen. Je popsána jeho historie a hlavně ekonomické hospodaření. Na marketingovém mixu je ukázáno, jak a čím divadlo vzbuzuje poptávku. Pomocí tzv. SWOT analýzy je vystižen stav, ve kterém se soubor nachází. Práce došla k závěru, že prakticky není rozdíl mezi financováním amatérských a profesionálních divadel. Co se týče Divadla Kámen, je naznačeno, že se nachází na svém dosavadním vrcholu, kde může ještě dlouho vydržet, ale ze kterého jen velmi obtížně půjde dál.
Klíčová slova: grant; kulturní politika; divadlo; amatérské
Název práce: The Financing Options and the Sustainability of an Amateur Theatre´s Operation on the Example of the Kámen Theatre in Prague
Autor(ka) práce: Hulec, Oskar
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Riedlbauch, Václav
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the possibilities of the theatre funding from public and private sources. It is mainly focused on the cultural policy in the Czech Republic as well as in Prague and within the related grant programmes. Some specifics of marketing in the non-profit sector are also analysed and so-called marketing mix is described in detail. The practical part is a case study of the Kámen Theatre. It describes its history and especially its economic management. An example of its marketing mix demonstrates how a theatre raises the demand. The actual stage of the ensemble is described by means of the SWOT analysis. The thesis concludes no virtual difference between the funding of the amateur and the professional theatres. The Kámen Theatre is implied to be currently on its peak where it will be able to stand for a long time on but from such a level it will hardly go on in the future.
Klíčová slova: grant; cultural policy; theatre; amateur

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 3. 2011
Datum podání práce: 9. 6. 2011
Datum obhajoby: 29. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/31431/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: