Využití nástrojů web 2.0 pro podporu týmové spolupráce

Název práce: Využití nástrojů web 2.0 pro podporu týmové spolupráce
Autor(ka) práce: Dohnal, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Pecinovský, Rudolf
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je seznámit čtenáře s problematikou nástrojů pro podporu týmové spolupráce, které pracují v prostředí webu 2.0. Tyto nástroje umožňují lidem z různých zeměpisných lokalit efektivně spolupracovat, aniž by bylo nutné organizovat časově náročné a často neproduktivní osobní schůzky. Nástroje podporují týmy například tím, že zajišťují všem účastníkům projektu přístup ke sdíleným dokumentům. Teoretická část práce si klade za cíl, představit vybrané definice pojmů souvisejících s těmito nástroji -- pojmy kolaborace a web 2.0, a dále podat stručný přehled o existujících nástrojích pro podporu týmové spolupráce. Praktická část práce je zaměřena na popis jednoho konkrétního nástroje a to formou vypracování pokynů pro použití studenty ve výuce. Součástí praktické části je rovněž realizace průzkumu zkušeností studentů s používáním uvedených nástrojů. Průzkum je proveden formou dotazníkového šetření. V závěru autor hodnotí výsledky průzkumu.
Klíčová slova: virtuální týmové nástroje; virtuální týmový/pracovní prostor; kolaborace; web 2.0; týmová spolupráce; Glasscubes
Název práce: The use of web 2.0 tools for supporting team collaboration
Autor(ka) práce: Dohnal, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Pecinovský, Rudolf
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The purpose of the present thesis is to apprise a reader of issues of tools for supporting team collaboration via web 2.0. These tools allow workmates to effectively collaborate from different geographical locations without the need for organizing time-consuming and often unproductive meetings. For example, such tools support teams in the way that ensures an access to shared documents for all project co-workers. A theoretical part of the thesis aims to introduce select definitions of terms which relates to this tools -- the terms collaboration and web 2.0, and furthermore to give reader an overview of existing tools for supporting team collaboration. A practical part of the thesis is aimed at description of one particular tool in the form of instruction manual which can be used by students in the homework process. The practical part also includes realization of research on student's experience with introduced tools. The research has a form of questionnaire. Finally author evaluates results of the research.
Klíčová slova: Glasscubes; virtual team tools; virtual team workspace; team collaboration; web 2.0

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2010
Datum podání práce: 30. 6. 2011
Datum obhajoby: 25. 8. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/27427/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: