Finanční analýza společnosti Nestlé Česko, s. r. o

Název práce: Finanční analýza společnosti Nestlé Česko, s. r. o
Autor(ka) práce: Hleděncová, Anežka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Holečková, Jaroslava
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce nazvané "Finanční analýza společnosti Nestlé Česko, s.r.o." je zaměřit se na komplexní zhodnocení majetkové, důchodové a finanční situace podniku. Práce je rozdělena na část metodickou, praktickou a závěr. Metodická část je zaměřena na absolutní, rozdílové a poměrové ukazatele obecně. Náplní praktické části je aplikace teoreticky získaných poznatků na konkrétní podnik, který je analyzován za období 2007 až 2009. V úvodu praktické části je představena analyzovaná společnost, provedená analýza rozvahy dané společnosti a seznámení se s konkurenční společností. Zbytek praktické části je věnován ukazatelům rentability, likvidity, aktivity, nákladovosti a dále bankrotním a bonitním modelům, které odhalují finanční zdraví společnosti. Závěr práce je věnován zhodnocení majetkové a finanční situace a celkovému shrnutí poznatků z analyzovaných oblastí.
Klíčová slova: bankrotní a bonitní modely; poměrové ukazatele; absolutní ukazatele; konkurenční společnost Kraft Foods, s.r.o.; Nestlé Česko, s.r.o.
Název práce: Financial analysis of Nestlé Česko Corporation, Inc
Autor(ka) práce: Hleděncová, Anežka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Holečková, Jaroslava
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis named "Financial analysis of Nestlé Česko Corporation, Inc" was to evaluate property, pension and financial situation of the company. The work is divided into three parts -- methodical, practical and conclusion. Methodical part aims generally at absolute, differential and ratio indicators. The point of practical part is application of theoretically obtained knowledge about factual corporation which was analyzed between years 2007 and 2009. The analyzed corporation is introduced in the beginning of the practical part. There is also conducted analysis of balance sheet of corporation along with familiarization with the rival corporation. The rest of the practical part is dedicated to the indicators of profitability, liquidity, activity, cost and also to the bankruptcy and creditworthy models which reveal financial fitness of the corporation. Conclusion of the work is dedicated to the evaluation of property and financial situation and to the whole summarization of facts from analyzed field.
Klíčová slova: bankruptcy and creditworthy models; absolute indicators; competitor Kraft foods Corporation, Inc; Nestlé Česko Corporation, Inc; ratio indicators

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 2. 2011
Datum podání práce: 13. 5. 2011
Datum obhajoby: 31. 8. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/30318/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: