Agenturní zaměstnávání v ČR

Název práce: Agenturní zaměstnávání v ČR
Autor(ka) práce: Víchová, Šárka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Svoboda, Miroslav
Oponenti práce: Brožová, Dagmar
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V posledních letech je agenturní zaměstnávání spojeno s rapidním růstem na světových trzích. Agentury práce, které dodávají flexibilní pracovní sílu klientským firmám, procházejí významným rozvojem. Tato práce zkoumá charakter agenturního zaměstnávání na českém trhu, se zaměřením na podněty jeho rozvoje. Tento sektor je zkoumán ze tří pohledů (poptávkového, nabídkového a legislativního) pomocí dotazníkového šetření provedeného v období červen--srpen 2011. Výsledky potvrzují, že i v České republice, stejně jako ve světě, je hlavním důvodem spolupráce firem s agenturami požadavek dočasné flexibility. Ale oproti celoevropskému trendu, je na našem trhu více apelováno také na flexibilitu regulační. Největší brzdou agenturního rozvoje jsou přísné legislativní podmínky.
Klíčová slova: dočasné přidělení; flexibilita; dočasný zaměstnanec; trh práce; agentury práce; agenturní zaměstnávání
Název práce: Temporary help industry in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Víchová, Šárka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Svoboda, Miroslav
Oponenti práce: Brožová, Dagmar
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
In recent years, temporary help industry has been associated with the rapid growth in world markets. Temporary help agencies, which supply a flexible workforce to client companies, are undergoing significant development. This paper examines the nature of temporary help industry in the Czech market, focusing on the factors driving the industry's growth. This sector is examined from three perspectives (demand side, supply side and legislative) using a questionnaire survey carried out in the June-August 2011. The results confirm that in the Czech Republic, as well as in the world, is the main reason for cooperation of companies with temporary help agencies the requirement of temporal flexibility. But compared to Europe-wide trend, in our market there is a greater appeal for the regulatory flexibility. The biggest disincentive of the development of temporary help industry is strict legislative conditions.
Klíčová slova: temporary assignment; flexibility; temporary staff; labor market; temporary help industry; temporary help agency

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomie a hospodářská správa/Ekonomie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Národohospodářská fakulta
Katedra: Katedra ekonomie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 6. 2011
Datum podání práce: 11. 8. 2011
Datum obhajoby: 21. 9. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/32608/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: