Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v organizaci

Název práce: Education of employees in a company
Autor(ka) práce: Majeriková, Brittney
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Šikýř, Martin
Jazyk práce: English
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the education of employees in a company called ADLER Czech, a. s., that is successful czech company. The key for thriving business is to have well educated employees. The aim of diploma thesis is to describe the system of education and the training methods, evaluate the whole process and bring some suggestions that will increase the efficiency of the education in this company. Theoretical part focuses on the importance of education, the point of learning and the specific methods and forms of education. The practical part presents current education system in ADLER Czech, a. s. This is based on the obtained results of questionnaire survey. The conclusion of diploma thesis summarizes all information about the education system and brings the efficient suggestions that will improve the current level of education in ADLER Czech, a. s.
Klíčová slova: education efficiency ; methods; employee´s education; human resources
Název práce: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců v organizaci
Autor(ka) práce: Majeriková, Brittney
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Šikýř, Martin
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v podnikové praxi. Zástupcem pro podnikovou sféru je velmi úspěšná, prosperující a ryze česká firma ADLER Czech, a. s. Vzdělaní pracovníci jsou klíčem k úspěšnému fungování firmy. Cílem diplomové práce je charakterizovat strukturu a využívané metody vzdělávání a rozvoje zaměstnanců v podniku, celkově zhodnotit systém vzdělávání a předložit řadu doporučení, která povedou k zefektivnění procesu vzdělávání ve firmě. Teoretická část práce se věnuje významu vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, procesu učení a pozornost je zaměřena především na konkrétní formy a metody vzdělávání využívané v podnikové praxi. Analytická část prezentuje prostřednictvím dotazníkového šetření současný stav systému vzdělání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti ADLER Czech, a. s., využívané metody vzdělávání v podniku a spokojenost zaměstnanců s možnostmi vzdělávání v dané organizaci. V závěru práce je systém vzdělávání zhodnocen a jsou zde navrhnuta doporučení, která mohou přispět ke zlepšení současného stavu vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, ke zvýšení jejich spokojenosti a k efektivnějšímu využití lidských zdrojů, které má podnik k dispozici.
Klíčová slova: realizace vzdělávání; metody vzdělávání; rozvoj zaměstnanců; lidské zdroje; efektivita ; vzdělávací proces; vzdělávání

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 3. 2011
Datum podání práce: 25. 8. 2011
Datum obhajoby: 22. 9. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/30896/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: