Rozbor procesů přijímání a adaptace zaměstnanců v nadnárodní společnosti

Název práce: Rozbor procesu adaptácie zamestnancov v nadnárodní spoločnosti
Autor(ka) práce: Kušnírová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Egedová, Jaroslava
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom mojej práceje určiť, či súčasný proces adaptácie v nadnárodnej spoločnosti je dostačujúci a zodpovedá potrebám organizácie v oblasti adaptácie zamestnancov. V prvej teoretickej časti sa zaoberám všeobecným riadením ľudských zdrojov, súvislosťami a prepojenosťou personálnych činností s podnikovou a personálnou stratégiou, personálnou politikou a firemnou kultúrou spoločnosti. Nachádza sa tu i vysvetlenie pojmu adaptácie a konkrétné rozpracovanie adaptácie zamestnancou ako samostatnej personálnej činnosti. V metodologickej časti som predstavila cieľ a charakter výskumu, vrátane metód, ktoré som použila. Poslednou časťou práce je čásť empirická, ktorá obsahuje rozbor vonkajšieho a vnútorného prostredia spoločnosti, a obsahjue i rozbor stavu adaptačného procesu v sledovanom období a samotný priebeh adaptácie v pozorovanom tíme. Cieľom týchto rozborov je zistenie a identifikovanie potrieb a cieľov spoločnosti, ktoré sú spracované do príslušných kritérií a indikátorov, na základe, ktorých prevediem konfrontáciu zistených potrieb so súčasným adaptačným procesom. Výsledkom práce je zhodnotenie zistených skutočností a samotný návrh na zmeny adaptačnom procese, ktoré by maali viesť z efektívneniu adaptačného procesu v danej spoločnosti.
Klíčová slova: Zamestnanec; Adaptácia; Spoločnosť
Název práce: Rozbor procesů přijímání a adaptace zaměstnanců v nadnárodní společnosti
Autor(ka) práce: Kušnírová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Egedová, Jaroslava
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem mé práce je určit, jestli je současný proces adaptace v nadnárodní společnosti dostatečný a splňuje potřeby organizace v oblasti adaptace zaměstnanců. V první teoretické část se zabývám všebecným řízením lidských zdrojů, souvistlostmi a propojením personálních činností s podnikovou a personální strategii, personální politikou a firemní kulturou společnosti. V metodolické části sem předctavila cíl a charakter výzkumu, včetně metod, které sem použila. Poslední částí, je část empirická, která obsahuje rozbor vnějšího a vnitřního prostředí společnosti. A obsahuje rozbor stavu adaptačního procesu ve sledovaném období a samotný průběh adaptace v pozorovaném týme. Cílem tohoto rozboru je zjištění a identifikování cílů společnosti, které jsou zpracované do příslušných kriterií a indikátorů, na základě kterých, provedeme konfrontaci zjištěných potřeb se současným adaptačním procesem. Výsledkem práce je zhodnocení zjištěných skutečností a samotný návrh na změny v adaptačním procesu, který povede k z efektivnění adaptačního procesu v konkrétní společnosti.
Klíčová slova: Zamestnanec; Adaptace; Společnost
Název práce: Analysis of adaptation processes for new employees in the transnational corporation
Autor(ka) práce: Kušnírová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Němec, Otakar
Oponenti práce: Egedová, Jaroslava
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Aim of my work is find out if current adaptation process in transnational organization is sufficient and satisfy its needs in area of adaptation of employees. In the first theoretical part i am focus on leading of human resoureces in connection with personal l function on culture of company, its strategy and policy. Also in this part you can find explanation of perception of the word adaptation. Describe of process for adaptation of new emplyees. In methodology part I intruduce my aim of the thesis, also with methodology which i use for reach to answer on my aim of the thesis. In the last part, which is empiric, I focus on analyze of external and internal environment of company and also analyze of current situation of human resources in this company. The aim of these analyses is determinate needs and targets of the company adaptation process. These findings help us to determinate criteria and indicators. After this we confront these criteria and indicators with current situation of adaptation process in company. The result of these finding leads me to suggest company couple new guesses, how to improve and make its adaptation process more effective.
Klíčová slova: Corporation; Employee; Adaptation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 9. 2010
Datum podání práce: 26. 8. 2011
Datum obhajoby: 20. 9. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/27237/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: