Virtualizace aplikací na střední škole

Název práce: Virtualizace aplikací na střední škole
Autor(ka) práce: Černohorský, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíček, Luboš
Oponenti práce: Palovský, Radomír
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
První část práce je věnována základním obecným pojmům z terminologie virtualizace aplikací. Čtenář je zde seznámen s výhodami a nevýhodami nasazení virtualizační technologie pro nasazení virtualizovaných aplikací. V následující části práce jsou stručně popsány nejdůležitější vlastnosti vybraných virtualizačních technologií s praktickými ukázkami z testování obou virtualizačních technologií. Čtenář se zde dozví především praktické zkušenosti z nasazení vybraných technologií. Je zde poukázáno na výhody a nevýhody vybraných technologií. Závěrečná část práce je věnována praktickému nasazení vybrané virtualizační technologie APP-V v produkčním prostřední střední školy se zdůvodněním zvolených postupů a zhodnocením výhodnosti nasazení virtualizační technologie ke správě aplikací na střední škole.
Klíčová slova: střední škola; Virtualizace aplikací; Microsoft APP-V; správa aplikací ve škole; VMWare ThinApp
Název práce: Application virtualization in secondary school
Autor(ka) práce: Černohorský, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíček, Luboš
Oponenti práce: Palovský, Radomír
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The first part is devoted to basic concepts of general application virtualization terminology. The reader is familiar with the advantages and disadvantages of deploying virtualization technologies to deploy virtualized applications. In the following parts with the work the most important properties of selected virtualization technologies with practical examples from both testing virtualization technology are briefly described. The reader learns here mainly practical demonstrations from the use of both technologies. Advantages and disadvantages of selected technologies are pointed out in this thesis. The final part of this thesis is devoted to the practical deployment of virtualization technology APP-V in productive background in the secondary school with the explanation of selected procedures and evaluating the deployment advantages of virtualization technology to manage applications in the secondary school.
Klíčová slova: application virtualization; Microsoft APP-V; secondary school; application management in school; VMWare ThinApp

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 10. 2011
Datum podání práce: 7. 12. 2011
Datum obhajoby: 24. 1. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33590/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: