Porovnání cloudových kancelářských balíků pro využití v univerzitním prostředí

Název práce: Porovnanie cloudových kancelárskych balíkov pre využitie v univerzitnom prostredí
Autor(ka) práce: Hrianka, Dušan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Burkoň, Lukáš
Oponenti práce: Gála, Libor
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom bakalárskej práce je definovať a popísať využitie Cloud Computingu a najmä jeho modelu Software-as-a-Service v univerzitnom prostredí pedagogickými pracovníkmi a študentmi. Práca by mala predstaviť možnosti využitia tohto modelu, jeho prínosy, možnosti, ale aj prípadne riziká s ním spojené. Praktická časť má za úlohu poskytnúť konkrétne a komplexné využitie modelu SaaS v praxi a vzájomné porovnanie produktov. V úvode sa práca pokúsi definovať pojem Cloud Computing, jeho charakteristiku a modely, ktoré ponúka. V hlavnej kapitole teoretickej časti definujem model SaaS a jeho výhody využitia na akademickej pôde. Praktická časť predstavuje konkrétne porovnanie niekoľkých produktov a to napríklad riešením od spoločností ako Google, Apple, Microsoft a ďalších. V úvode praktickej časti práca popíše hlavnú funkčnosť a využitie produktov. Ďalej sa zameria na jednotlivé funkcie a ich vzájomne porovnanie. Vyzdvihne funkcie vhodné pre cieľovú skupinu pedagogických pracovníkov a pre cieľovú skupinu študentov. Urobí tiež analýzu prostredia akademickej pôdy a ohlas na spomínané služby. Na záver zhodnotí prínosy využitia týchto služieb na akademickej pôde. Úplný záver je venovaný zamyslením sa nad budúcnosťou používania služieb a ich prínos nielen pre štúdium.
Klíčová slova: Software as a Service; Google; Cloud Computing; Kancelársky balík; Apple
Název práce: Porovnání cloudových kancelářských balíků pro využití v univerzitním prostředí
Autor(ka) práce: Hrianka, Dušan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Burkoň, Lukáš
Oponenti práce: Gála, Libor
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je definovat a popsat využití Cloud Computingu a zejména jeho modelu Software-as-a-Service v univerzitním prostředí pedagogickými pracovníky a studenty. Práce by měla představit možnosti využití tohoto modelu, jeho přínosy, možnosti, ale i případně rizika s ním spojené. Praktická část má za úkol poskytnout konkrétní a komplexní využití modelu SaaS v praxi a vzájemné porovnání produktů. V úvodu se práce pokusí definovat pojem Cloud Computing, jeho charakteristiku a modely, které nabízí. V hlavní kapitole teoretické části definuji model SaaS a jeho výhody využití na akademické půdě. Praktická část představuje konkrétní srovnání několika produktů a to například řešením od společností jako Google, Apple, Microsoft a dalších. V úvodu praktické části práce popíše hlavní funkčnost a využití produktů. Dále se zaměří na jednotlivé funkce a jejich vzájemně srovnání. Vyzvedne funkce vhodné pro cílovou skupinu pedagogických pracovníků a pro cílovou skupinu studentů. Udělá také analýzu prostředí akademické půdy a ohlas na zmiňované služby. Na závěr zhodnotí přínosy využití těchto služeb na akademické půdě. Úplný závěr je věnován zamyšlením se nad budoucností používání služeb a jejich přínos nejen pro studium.
Klíčová slova: Google; Apple; Kancelářsky balík; Cloud Computing; Software as a Service
Název práce: Comparison of cloud office suite for use in a university environment
Autor(ka) práce: Hrianka, Dušan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Burkoň, Lukáš
Oponenti práce: Gála, Libor
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Goal of this thesis is to define and describe the use of cloud computing and in particular its Software-as-a-Service in the university environment with educators and students. The work should present options for using this model, the benefits, opportunities, but also potential risks associated with it. The practical part is to provide specific and comprehensive use of SaaS in practice and comparison between products. In the introduction thesis would like to define the concept of Cloud Computing, its characteristics and models offered. In the main theoretical chapter thesis define the SaaS model and use his benefits on campus. The practical part is a comparison of specific products and specific solutions from Google, Apple, Microsoft and others. In the introduction to the practical part will describe the main functionality and use of these products. Next thesis will focus on individual functions and their comparison. Thesis would like to pick functions appropriate for the target group of teaching staff and for the target group of students. Next, thesis analyze the environment and the academic response to the aforementioned services. Finally, thesis evaluate the benefits of using these services on campus. The full conclusion is devoted to looking at the future use of services and their contribution not only to study.
Klíčová slova: Cloud Computing; Apple; Kancelársky balík; Google; Sofware as a Service

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 3. 2011
Datum podání práce: 30. 5. 2011
Datum obhajoby: 23. 1. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/31522/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: