Zpoplatnění silniční dopravy v Londýně

Název práce: Spoplatnenie cestnej dopravy v Londýne
Autor(ka) práce: Koscelník, Štefan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Kiovsky, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je popis a hodnotenie projektu spoplatnenia cestnej dopravy v meste Londýn. V teoretickej časti je spracovaná problematika dopravy v mestských podmienkach, jej základné druhy, problémy a možné prístupy k jej riešeniu. Súčasťou je aj popis elektronických mýtnych systémov ako nástrojov používaných v riadení dopravy v meste. Praktická časť sa zaoberá použitím video-detekčnej technológie spoplatnenia cestnej dopravy v meste Londýn. Zahrňuje proces prípravy a realizácie projektu, jeho základné princípy fungovania a úpravy vykonané počas doby jeho fungovania. Nasleduje zhodnotenie projektu z hľadiska vplyvu na dopravu, obchodnú aktivitu a kvalitu ovzdušia v meste. V závere práce sú odporúčania pre prípadnú realizáciu podobného systému spoplatnenia v podmienkach mesta Prahy.
Klíčová slova: emisie; mýto; kongescie
Název práce: Zpoplatnění silniční dopravy v Londýně
Autor(ka) práce: Koscelník, Štefan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Kiovsky, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je popis a hodnocení projektu zpoplatnění silniční dopravy ve městě Londýn. V teoretické části je zpracována problematika dopravy v městských podmínkách, její základní druhy, problémy a možné přístupy k jejímu řešení. Součástí je i popis elektronických systémů mýtného jako nástrojů používaných v řízení dopravy ve městě. Praktická část se zabývá použitím video-detekční technologie zpoplatnění silniční dopravy ve městě Londýn. Zahrnuje proces přípravy a realizace projektu, jeho základní principy fungování a úpravy provedené během doby jeho fungování. Následuje zhodnocení projektu z hlediska vlivu na dopravu, obchodní aktivitu a kvalitu ovzduší ve městě. V závěru práce jsou doporučení pro případnou realizaci podobného systému zpoplatnění v podmínkách města Prahy.
Klíčová slova: mýto; emise; kongesce
Název práce: Charging for road transport in London
Autor(ka) práce: Koscelník, Štefan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Kiovsky, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this work is to describe and evaluate the project of road charging in London. The theoretical part deals the issue of transport in urban conditions, its basic types, problems and possible approaches to tackling it. It also includes a description of the electronic toll systems as tools used to manage traffic in the city. The practical part deals with the use of video detection technology for road charging in London. It includes the preparation and implementation of the project, its basic principles of operation and adjustments made during the period of its operation. Followed by evaluation of the project in terms of impact on traffic, business and air quality in London. At the end of the work there are some recommendations for possible implementation of a similar charging system in terms of the city of Prague.
Klíčová slova: toll; emissions; congestion

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 3. 2011
Datum podání práce: 20. 8. 2011
Datum obhajoby: 2. 2. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/32352/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: