Urgentná letecká preprava v automobilovom priemysle

Název práce: Urgentná letecká preprava v automobilovom priemysle
Autor(ka) práce: Uhrin, Marián
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Rod, Aleš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca si kladie za cieľ podrobne popísať význam a problematiku urgentných prepráv s dôrazom na využitie leteckej prepravy. Zameriava sa na automobilový priemysel ako odvetvie ovplyvnené zoštíhľovaním výroby i procesov a poukazuje na vysoké požiadavky na logistické systémy. Nedodržanie dodacích termínov ohrozuje plynulosť výroby a môže spôsobiť vysoké finančné škody. Práca analyzuje najrýchlejšie formy leteckých prepráv ako možné riešenia krízových situácií. Popisuje všetky aspekty transportov a proces ich organizácie z pohľadu konkrétnej špedičnej spoločnosti špecializovanej v odbore. Je uskutočnený výskum prepravných možností na konkrétnej trase s dôrazom na analýzu leteckej obslužnosti a nákladov pre jednotlivé typy prepráv. Výsledkom je zhodnotenie ich efektívnosti a návrh optimálnych riešení.
Klíčová slova: automobilová výroba; letecká preprava; zásobovanie; logistika
Název práce: Urgentná letecká preprava v automobilovom priemysle
Autor(ka) práce: Uhrin, Marián
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Rod, Aleš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce si klade za cíl podrobně popsat význam a problematiku urgentních přeprav s důrazem na využití letecké přepravy. Zaměřuje se na automobilový průmysl jako odvětví ovlivněné zeštíhlováním výroby i procesů a poukazuje na vysoké požadavky na logistické systémy. Nedodržení dodacích termínů ohrožuje plynulost výroby a může způsobit vysoké finanční škody. Práce analyzuje nejrychlejší formy leteckých přeprav jako možné řešení krizových situací. Popisuje všechny aspekty transportů a proces jejich organizace z pohledu konkrétní spediční společnosti specializované v oboru. Je uskutečněn výzkum přepravních možností na konkrétní trase s důrazem na analýzu letecké obslužnosti a nákladů pro jednotlivé typy přeprav. Výsledkem je zhodnocení jejich efektivity a návrh optimálních řešení.
Klíčová slova: letecká přeprava; zásobování; logistika; automobilová výroba
Název práce: Emergency airfreight transportation in automotive industry
Autor(ka) práce: Uhrin, Marián
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Zelený, Lubomír
Oponenti práce: Rod, Aleš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The Master's thesis aims to introduce importance and specifics of emergency airfreight transportation. It focuses on the automotive industry as an industry affected by lean production trends and indicates high requirements on logistics systems. Breach of delivery conditions threatens the continuity of production and can cause heavy financial losses. The thesis analyzes air transport as a solution for such critical situations. From the perspective of a forwarding company specialized in emergency transportation, air transport options and process of organization are described. Research focuses on transport possibilities for a particular route, with emphasis on analysis and comparison of air accessibility and transportation expenses. The obtained knowledge leads to evaluation of effectiveness and the proposal of optimal solutions.
Klíčová slova: automotive production; air transport; supplying; logistics

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 1. 2011
Datum podání práce: 7. 6. 2011
Datum obhajoby: 2. 2. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/31383/podrobnosti

Soubory ke stažení

Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: