Restrukturalizace podniku OP Prostějov

Název práce: Reštrukturalizácia podniku OP Prostějov
Autor(ka) práce: Kasman, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Podškubka, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca "Restrukturalizace OP Prostějov" je venovaná problematike krízového managementu a kľúčovým ingredienciám vedúcich k úspešnému ozdraveniu podniku. Teoretický prístup Slattera je kombinovaný s best practice poradenskej spoločnosti Roland Berger. V práci samotnej analyzujeme situáciu najväčšieho výrobcu odevov v Českej republike - spoločnosť OP Prostějov. Pomocou finančnej a strategickej analýzy indentifikujeme faktory významne ovplyvňujúce odevný priemysel a zisťujeme príčiny slabej výkonnosti OP Prostějov. V rámci reštrukturalizačných opatrení sa OP Prostějov odporúča zamerať sa na výrobu luxusných odevov na mieru, pričom všetok nepotrebný majetok bude rozpredaný za účelom splatenia bankových úverov a zaväzkov spoločnosti. Práca obsahuje najdôležitejsie kroky finančnej reštrukturalizácie a nového strategického zacielenia s dôrazom na zlepšenie operatívnych metrík - predovšetkým zvýšení ziskovej marže a výnosnosti investovaného kapitálu.
Klíčová slova: reorganizácia; oddĺženie; riadenie podnikovej krízy; krízový management; Kríza
Název práce: Restrukturalizace podniku OP Prostějov
Autor(ka) práce: Kasman, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Podškubka, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce "Restrukturalizace OP Prostějov" pojednává o problematice krizového managementu a klíčových ingrediencích vedoucích k úspěšnému ozdravení podniku. Teoretický přístup Slattera je kombinován s best practice poradenské společnosti Roland Berger. V práci samotné analyzujeme situaci největšího výrobce oděvů v České republice - společnosti OP Prostějov. Pomocí finančné a strategické analýzy identifikujeme faktory významně ovlivňující oděvní průmysl a zjišťujeme příčiny špatné výkonnosti OP Prostějov. V rámci restrukturalizačních opatření se podniku OP Prostějov doporučuje zaměření výroby na luxusní oděvy na míru, přičemž veškerý nepotřebný majetek bude rozprodán za účelem zplacení bankovních úvěrů a závazků společnosti. Práce obsahuje nejdůležitější kroky finančné restrukturalizace a nového strategického zacílení s důrazem na zlepšení operativních metrik - především zvýšení ziskové marže a výnosnosti investovaného kapitálu.
Klíčová slova: oddlužení; řízení podnikové krize; krizový management; Krize; reorganizace
Název práce: Restructuring of OP Prostějov Company
Autor(ka) práce: Kasman, Tomáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Podškubka, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diploma thesis "Restructuring of OP Prostějov Company" offers a comprehensive insight into crisis management and key ingredients that lead to the successful company turnaround. Slatter`s theoretical approach is combined with the best practice of strategy consultants at Roland Berger. We analyze the situation of the biggest manufacturer of outerwear dresses in Czech Republic - OP Prostějov Company. Both financial and strategic analyses identify the key drivers in clothing industry and assess the causes of the company poor performance. OP Prostějov is recommended to focus on Measure-to-Made luxury collection, while all the unnecessary properties should be divested and sold in order to pay the bank loans and other liabilities of the company. The most important steps are defined in the part of financial restructuring and new strategic reorientation with attention to improve the basic operational metrics -- most importantly to improve EBIT margin and return on capital invested.
Klíčová slova: reorganization; turnaround management; crisis management; Crisis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 7. 2011
Datum podání práce: 10. 5. 2012
Datum obhajoby: 30. 5. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33068/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: