Realizace podnikatelského záměru

Název práce: Realizace podnikatelského záměru
Autor(ka) práce: Maříková, Irena
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hašková, Simona
Oponenti práce: Kolín, Evžen
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak by se dal zrealizovat můj sen o vytvoření konkurenceschopného podniku. Dále jsem se chtěla dozvědět, co vše je nutné pro začátek podnikání v daném oboru. Také jsem se snažila zjistit, kolik nákladů by bylo třeba do projektu vložit a zda by byl hotel výdělečný natolik, aby mohl bez problémů fungovat a obstát při dnešní tvrdé konkurenci. Záměrem bylo vytvořit takové ubytovací zařízení, které by odpovídalo evropským standardům a se kterým by byli spokojeni všichni zákazníci -- ať už rodiny s dětmi nebo podnikatelé. Celkové výsledky mé práce ukázaly, že mnou vybraný projekt by byl realizovatelný. Dále jsem zjistila, že tento hotel by se dokázal uchytit na trhu služeb a je pravděpodobné, že by byl schopen konkurovat jiným podobným zařízením v okolí. Také bylo zjištěno, že náklady do něj vložené by nepřevyšovaly výnosy, což znamená, že podnik by byl výdělečný a tedy konkurenceschopný. Myslím si, že by o něj byl velký zájem, protože leží v poměrně turisticky žádané lokalitě. Z výsledků jsem zjistila, že by bylo třeba vložit vyšší náklady do oprav objektu, ale tyto náklady by se mi v pozdějších letech jistě vrátily. Také jsem se dozvěděla, co vše je potřeba pro začátek podnikání v této oblasti a myslím si, že tyto znalosti by se mi mohly hodit do dalšího života. V neposlední řadě jsem se naučila komunikovat s cizími lidmi a více ekonomicky přemýšlet, a to hlavně při sestavování různých nákladů a výnosů. Určitě se dá říci, že jsem si prohloubila znalosti týkající se ekonomiky a marketingu, které jsem v práci hojně využívala.
Klíčová slova: hotelnictví; marketingový mix; konkurence; konkurenceschopnost; podnikatelský plán; SWOT analýza; založení podniku
Název práce: Implementation of the Business Plan
Autor(ka) práce: Maříková, Irena
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Hašková, Simona
Oponenti práce: Kolín, Evžen
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The main aim of my thesis was to find out how I could realize my dream about creating a company capable of business competition. I also wanted to know what is needed for starting up in this field. I tried to find out the real amount of costs that I would hate to put into the project to keep it profitable, easy to operate and capable of competition in this tough business field. The idea was to create an accommodation facility, which would correspond to European standards and which would satisfied all customers - families or businessmen. Overall results of my thesis showed that the project selected be me would be feasible. I also found out that the hotel would be able to take hold in the market of services and it is very probable that it would be able to compete with other similar facilities in the area. I also found out that the costs which would be put into the project would not overcome the income. It means that the company would be profitable and therefore able of competing in the business. I think it is very probable that it would be very attractive for customers because it is placed in a very popular area friendly for tourism. From the results of my work I found out that it would be necessary to put in higher costs to repair the building, but the costs would return in next few years. I also learned what is needed for start up in this area and I think that this knowledge would be useful for me in the future. Finally, by the creating of this thesis I learned to communicate with strangers and to think more economically, especially in the process of setting up the various costs and revenues. I can say that I have deepened my knowledge of the economics and marketing which is fully used in my thesis.
Klíčová slova: competition; competitive; SWOT analysis; marketing mix; hotel; setting up a business; business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu podnikatelské sféry

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 5. 2010
Datum podání práce: 30. 4. 2011
Datum obhajoby: 7. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26414/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: