Postavení biopotravin a farmářských trhů: ČR versus ostatní vyspělé státy Evropy

Název práce: Postavení biopotravin a farmářských trhů: ČR versus ostatní vyspělé státy Evropy
Autor(ka) práce: Murasová, Barbora
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Odehnalová, Jitka
Oponenti práce: Puta, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá postavením biopotravin a farmářských trhů na trzích s potravinami v České republice a ostatních vyspělích státech Evropy. Je rozdělena na čtyři hlavní části. První uvádí čtenáře do problematiky a zaměřuje se na vysvětlení základních pojmů jako biopotravina nebo farmářský trh. V druhé části je rozebrán marketing biopotravin a farmářských trhů - jeho složky a nástroje a důraz je kladen na chování spotřebitele jako nejdůležitějšího aspektu. Třetí část se zaobírá evropským trhem s biopotravinami obecně a také jsou zde popsána specifika vybraných trhů. Poslední, čtvrtá část analyzuje trh s biopotravinami v České republice a je zde proveden výzkum českého trhu s biopotravinami pomocí dotazníkového šetření.
Klíčová slova: biopotraviny; farmářské trhy; ekologické zemědělství; marketing biopotravin; evropský trh s biopotravinami
Název práce: The position of of organic food and farmers' markets: Czech Republic versus other developed countries in Europe
Autor(ka) práce: Murasová, Barbora
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Odehnalová, Jitka
Oponenti práce: Puta, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with the position of organic food and farmers' markets on the food markets in the Czech Republic and other developed countries in Europe. It is divided into four main parts. First starts with an introduction to the subject and focuses on explaining the basic terms such as organic food or farmers' market. In the second part the marketing of organic food and farmers' markets is analysed -- mainly its components and tools, an emphasis is placed on consumer behaviour as the most important aspect. The third part deals with the European market of organic foods in general and there are also described some specifics on selected markets. The last, fourth part analyses the organic food market in the Czech Republic and it contains a survey of Czech organic food market with a help of a questionnaire survey.
Klíčová slova: organic farming; organic food; farmers' markets; organic food marketing; european market of organic food

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 10. 2011
Datum podání práce: 31. 5. 2012
Datum obhajoby: 12. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33638/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: