Rizika a příležitosti sociálních sítí - Chování uživatelů a možnosti získávání jejich osobních dat

Název práce: Rizika a příležitosti sociálních sítí - Chování uživatelů a možnosti získávání jejich osobních dat
Autor(ka) práce: Pechar, Zdeněk
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pavlíček, Antonín
Oponenti práce: Ing. Muknšnábl,
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce si klade několik cílů, přičemž tím prvním je poskytnout čtenáři pohled na konkrétní sociální sítě. Tohoto cíle dosáhneme obecným popisem sociálních sítí, stručnou historií sociálních médií a výčtem nejznámějších světových i českých sociálních sítí a jejich základní historií a funkcionalitu. Dále budou v práci představeny základní skupiny, do kterých můžeme sociální sítě rozdělit. Druhým cílem práce je představení využití sociálních sítí pro obchodní a marketingové záměry, včetně technik, které marketingoví pracovníci využívají. Dále se v práci zaměříme na vývojové trendy sociálních sítí a dále na trendy, které jsou aktuální z hlediska uživatelů a také se zaměříme na klíčové trendy, které jsou důležité pro podniky, které fungují na sociálních sítích. V poslední části teoretické části si popíšeme rizika a nebezpečí, které sociální sítě přinášejí. V praktické části se pak zaměříme na to, jak lidé sdílí své informace a podíváme se, díky jakým společenským oblastem zájmu lidé své informace poskytnou třetí straně.
Klíčová slova: sociální sítě; trendy v sociálních sítích; Facebook aplikace; chování uživatelů
Název práce: Risks and opportunities of social networking - User behavior and the possibilities of obtaining their personal data
Autor(ka) práce: Pechar, Zdeněk
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pavlíček, Antonín
Oponenti práce: Ing. Muknšnábl,
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis has several aims, the main to offer the reader an overview on specific social networks. To address the main aim, we will describe commonly used social networks, provide a general history of social networks, and list the most famous social networks in the world and Czech, as well as describe their main histories. Next, we are going to specify the main topic groups in which we can divide the social networks. The second aim is to introduce how we can use social networks for business and marketing intensions, including the techniques used by marketing employees. In the next part, we are going to discuss development trends from the users' perspective and we will also focus on main trends, which are important for the firms operating on social networks. In the last theoretical part, we will describe risks and hazards on social networks. In the practical part, we will demonstrate how people share their own private information and what area of interest is the most useful for gathering this information.
Klíčová slova: Facebook application; social networking trends; social networking; user behaviour

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 3. 2011
Datum podání práce: 1. 5. 2012
Datum obhajoby: 12. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/31235/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: