Customer Intelligence v prostředí elektronického obchodu

Název práce: Customer Intelligence v prostředí elektronického obchodu
Autor(ka) práce: Pavel, Jan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novotný, Ota
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce se zabývá metodami pro lepší poznání zákazníků internetového obchodu. Souhrnně se tato problematika označuje Customer Intelligence. Jedná se o prostředky, které mají za úkol zvýšení hodnoty jednotlivých zákazníků pro společnost. Základem je využití časem nahromaděných dat o klientech k získání potřebných informací. Práce si klade za cíl vytvořit systém Customer Intelligence uzpůsobený potřebám společnosti. Pro internetového prodejce je nutné do systému zapojit také webovou analytiku. V teoretické části je objasněno postavení a význam Customer Intelligence v rámci informačního systému podniku. Dále je zde probrána hodnota zákazníka. Je postupováno od základních způsobů stanovení hodnoty zákazníka, před jeho celoživotní hodnotu pro společnost až po možnosti skórování zákazníků. Praktická část práce pojednává o prováděných analýzách zákaznických dat, jež jsou hlavními podklady pro realizaci Customer Intelligence řešení. Je vysvětleno, jak bude s těmito získanými informacemi nakládáno. V závěru je popsána technická realizace a problémy, které bylo nutné během implementace vyřešit.
Klíčová slova: skórování; hodnota zákazníka; elektronické obchodování; Google Analytics; webová analytika; Customer Intelligence
Název práce: Customer Intelligence in e-shop
Autor(ka) práce: Pavel, Jan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Novotný, Ota
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Studies are focused on methods for better recognition of internet shop customers. General this method is called Customer Intelligence. It contains means of increase of customers valuation for a society. It is based on exploitation of accumulated data about customer which helps to get necessary information. A main target of Studies is to create system of Customer Intelligence addapted to society needs. For internet seller it is necessary to include a web analytics into the system too. In a theoretical part there is an explanation of attitude and significance of Customer Intelligence in terms of informational company system. Furthermore there is taken a customer value. It is proceeded from basic means of customer valuation assesment via customers lifelong value for society to means of customer scoring A practical part of Studies is devoted to performed analyses of customer data which are the main details for execution of Customer Intelligence. There is explained how this obtained information will be used. In a conclusion there is descirbed a technical realization and problems which had to be necessarily solved during the implementation.
Klíčová slova: web analytics; customer value; Customer Intelligence; Google Analytics; scoring; e-commerce

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 1. 2012
Datum podání práce: 10. 5. 2012
Datum obhajoby: 11. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35442/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: