Interní audit

Název práce: Interný audit
Autor(ka) práce: Ďurkovic, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca poukazuje na význam a potrebu interného auditu v stredne veľkom podniku. Zhrňuje teoretické predpoklady výkonu profesie interného audítora ako aj legislatívne prostredie. Po praktickej stránke sa práca zameriava na analýzu procesov spojených so správou a evidenciou leasingov vo firme. Na základe analýzy sú navrhnuté opatrenia a riešenia vnútorného kontrolného systému spoločnosti. Cieľom práce je poukázať na potrebu zavedenia kontrolných mechanizmov a ich overovania. Predmetom interného auditu sú nie len nefunkčné procesy, ale aj kontrolné mechanizmy, ktoré môžu byť funkčné a správne postavené, no manažment spoločnosti nemá o ich efektivite prehľad.
Klíčová slova: Kontrolný mechanizmus; Interný audit; Leasing
Název práce: Interní audit
Autor(ka) práce: Ďurkovic, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce poukazuje na význam a potřebu interního auditu v středně velkém podniku. Shrnuje teoretické předpoklady výkonu profese interního auditora jako i legislativní prostředí. Po praktické stránce se práce zaměřuje na analýzu procesů spojených se správou a evidencí leasingů ve firmě. Na základě analýzy jsou navrhnuta opatření a řešení vnitřního kontrolního systému společnosti. Cílem práce je poukázat na potřebu zavedení kontrolních mechanizmů a jejich ověřování. Předmětem interního auditu jsou nejenom nefungující procesy ale i kontrolní mechanizmy, které můžou být fungující a správně postavené, no manažment společnosti nemá o jejich efektivitě přehled.
Klíčová slova: Kontrolní mechanizmus; Interní audit; Leasing
Název práce: Internal audit
Autor(ka) práce: Ďurkovic, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Master's thesis is referring the importance and requirement of internal audit in middle sized enterprises. It summarizes theoretical basis for the implementation of internal audit's profession and its legislative environment. Thesis is focused on the analysis of the processes of administration and record keeping of leasing agreements in corporation. Based on the analysis, solutions and measures concerning internal controls are proposed. Goal of the Master's thesis is to refer the importance of establishing and evaluation of the internal control processes. Subject of internal audit are not only non-functioning processes but also internal controls, which can be well established and functioning but management has no feedback about their efficiency.
Klíčová slova: Leasing; Internal audit; Internal controls

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 10. 2011
Datum podání práce: 5. 5. 2012
Datum obhajoby: 14. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33709/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: