Kvalita služeb na kolejích VŠE

Název práce: Kvalita služieb na internátoch VŠE
Autor(ka) práce: Gossányi, Ľudovít
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá témou kvality služieb na internátoch Vysokej školy ekonomickej v Prahe. Cieľom tejto práce je porovnanie a zhodnotenie kvality služieb na dvoch internátoch prostredníctvom vybranej výskumnej metódy. Konkrétne ide o porovnanie kvality služieb poskytovaných na dvoch internátoch, ktoré spadajú pod VŠE a to internát Blanica a internát Jarov II. Práca sa začína definovaním pojmov spojených s kvalitou a službami, ktoré sú nevyhnutné na objasnenie danej problematiky. Obsahuje prístupy k riadeniu kvality v službách a k ich neustálemu zlepšovaniu. V práci sú zmienené znaky kvality služieb na internátoch, charakteristika jednotlivých internátov a postupy procesu ubytovania na internátoch. Hlavnou podstatu tejto práce tvorí on-line dotazník, ktorý slúži nielen na zistenie spokojnosti študentov so službami na internátoch, ale zároveň aj ako podklad na zhodnotenie kvality služieb a návrhov na ich zlepšenie. Zhodnotenie a porovnanie kvality služieb obidvoch internátov je spracované prostredníctvom grafov a tabuliek, ktoré zobrazujú jednotlivé výsledky dotazovania. Poslednou fázou sú návrhy na zlepšenie kvality služieb na internátoch, ktoré vychádzajú z výsledkov výskumu.
Klíčová slova: kvalita; služba; zákazník; internát
Název práce: Kvalita služeb na kolejích VŠE
Autor(ka) práce: Gossányi, Ľudovít
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá tématem kvality služeb na kolejích Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem této práce je porovnání a zhodnocení kvality služeb na dvou kolejích prostřednictvím vybrané výzkumné metody. Konkrétně jde o porovnání kvality služeb poskytovaných na dvou kolejích, které spadají pod VŠE a to kolej Blanice a kolej Jarov II. Práce začíná definováním pojmů spojených s kvalitou a službami, které jsou nezbytné pro objasnění dané problematiky. Obsahuje přístupy k řízení kvality ve službách a k jejich neustálému zlepšování. V práci jsou zmíněny znaky kvality služeb na kolejích, charakteristika jednotlivých kolejí a postupy procesu ubytování na kolejích. Hlavní podstatu této práce tvoří on-line dotazník, který slouží nejen ke zjištění spokojenosti studentů se službami na kolejích, ale zároveň i jako podklad pro zhodnocení kvality služeb a návrhů na jejich zlepšení. Zhodnocení a srovnání kvality služeb obou kolejí jsou zpracovány prostřednictvím grafů a tabulek, které zobrazují jednotlivé výsledky dotazování. Poslední fází jsou návrhy na zlepšení kvality služeb na kolejích, které vycházejí z výsledků výzkumu.
Klíčová slova: služba; kvalita; kolej; zákazník
Název práce: Quality of services at dormitories of University of Economics in Prague
Autor(ka) práce: Gossányi, Ľudovít
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Bachelor thesis deals with the quality issue of services at dormitories of University of Economics in Prague. The objective of this work is to compare and evaluate the quality of services at two dormitories by the chosen research method. Specificially, the comparison of the quality of services provided at two dormitories that are under control of Univesity of Economics in Prague, the dormitory Blanica and Jarov II. This work starts by defining the concepts associated with quality and service that are essential for clarifying this issue. It includes approaches to management of quality in services and to their continuous improvement. In this work are mentioned main features of service quality at dormitories, the characteristic of these dormitories and procedures of process for accommodation at dormitories. The main essence of this work is on-line questionnaire, which does not serve only for determinig student satisfaction with the services at dormitories, but also as basis for evaluating the quality of services and proposals for improvement. Evaluation and comparison of quality of services at both dormitories is processed on graphs and charts, which show individual results of research. The last step are proposals to improve the quality of services at dormitories, which are based on research results.
Klíčová slova: dormitory; customer; quality; service

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 2. 2012
Datum podání práce: 20. 5. 2012
Datum obhajoby: 13. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/36362/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: