Kulturní produkt v cestovním ruchu v Hořicích

Název práce: Kulturní produkt v cestovním ruchu v Hořicích
Autor(ka) práce: Chmatilová, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Dianová, Markéta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je ukázat propojení mezi cestovním ruchem a kulturou a zároveň upozornit na jejich přínos v ekonomické a sociální sféře. Dalším cílem je potvrdit nebo vyvrátit dvě následující hypotézy. Hypotéza č.1 - Kulturní produkt je hlavní motivující složkou k účasti v cestovním ruchu. Hypotéza č.2 - Kulturní produkt rozvíjí potenciál cestovního ruchu. Cíle a hypotézy byly dokazovány výzkumy odborných organizací, statistickými údaji, odbornou literaturou, strategickými dokumenty, internetovými zdroji a konzultacemi s odborníky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická část se zaměřuje na kulturní produkt v cestovním ruchu v Hořicích, kde je zmapována situace kulturního cestovního ruchu ve městě. Hypotézy byly potvrzeny díky praktickému příkladu kulturního produktu v Hořicích a díky poznatkům z odborných výzkumů, literatury a statistik.
Klíčová slova: kulturní produkt; cestovní ruch; kultura; Hořice
Název práce: Product of cultural tourism in Hořice
Autor(ka) práce: Chmatilová, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Dianová, Markéta
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim is to demonstrate the connection between tourism and culture as well as highlight their link to economic and social spheres. Another objective is to confirm or disprove the following two hypotheses. Hypothesis 1- Cultural product is the main motivating component to participate in tourism. Hypothesis 2- Cultural product develops potential of tourism. Objectives and hypotheses were evidence by research, statistical data, strategic document, internet sources and consultations with experts. The work is divided into theoretical and practical part. The practical part is focused on the cultural product in Hořice, where the situation of cultural tourism is mapped. The hypothesis were confirmed by practical example of cultural product in Hořice and through expert knowledge of research and literature and statistics.
Klíčová slova: Hořice; culture; cultural product; tourism

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 10. 2011
Datum podání práce: 31. 5. 2012
Datum obhajoby: 15. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33820/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: