Analýza současných nádražních restaurací v Praze a okolí

Název práce: Analýza současných nádražních restaurací v Praze a okolí
Autor(ka) práce: Smrčina, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá fenoménem nádražních restaurací na území dnešní České republiky. Nejprve vymezuje terminologii a typologizuje nádražní restaurace. Poté přechází k stručnému pohledu na dějinný vývoj nádražních restaurací coby pozůstatku zájezdních hostinců a na proměnu jejich role ve společnosti. Zabývá se též legislativním zakotvením, týkajícím se nádražních restaurací. Následuje obecná analýza instituce hospody i současného stavu nádražních restaurací. Snaží se odpovědět na otázku jejich udržitelnosti, životaschopnosti a stanovit prognózu vyhlídek a možností do budoucna. Praktická část na příkladech nádražních restaurací v Praze a přilehlém okolí názorně ukazuje, jak konkrétní nádražní restaurace vypadají dnes, jakými problémy jejich majitelé čelili a čelí a jak se rýsuje další vývoj. Snaží se aplikovat témata teoretické části právě na konkrétní vybraná zařízení a přináší orientační ekonomické údaje. Práce je doprovázena obrazovou fotopřílohou, údaje z terénního průzkumu jsou zaneseny do tabulky a mapy pro snadnou komparaci a analýzu.
Klíčová slova: Praha; nádražní restaurace; železnice; analýza; revitalizace
Název práce: Analysis of railway station restaurants in Prague and surroundings
Autor(ka) práce: Smrčina, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Tyslová, Irena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis focuses on the very particular phenomenon of railway station restaurants in the territory of the Czech republic. Firstly, it defines terminology and proceeds to classification of various railway station restaurants. It continues with a short glance at history of the railway station restaurants as relics of former coaching inns and studies transformation of its role in society. The thesis is also concerned with legislative background of these restaurants. Following part tries to answer the question about their sustainability and viability and tries to see their possible future. Practical part shows us the state of contemporary railway station restaurants these days in Prague and surroundings. It delves into the problems which their owners face and aims to find reasonable proceedings. It applies the data from theoretical part on the particular restaurants and gathers rough economic entries. The text is accompanied with image appendices and photos. The data from the field research are used in a tab and map to achieve easier comparison and analysis.
Klíčová slova: solutions; analysis; trains; Prague; revitalization; railway station restaurants

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 3. 2012
Datum podání práce: 3. 6. 2012
Datum obhajoby: 18. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/37279/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: