Specifiká stavebního spoření a hypotečních úvěrů v SR

Název práce: "Špecifiká stavebného sporenia a hypotekárnych úverov v SR"
Autor(ka) práce: Švantnerová, Romana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom mojej bakalárskej práce je zobraziť súčasnú podobu stavebného sporenia a hypotekárneho úveru, ako dvoch bankových produktov poskytujúcich možnosť riešenia otázky bývania, v podmienkach Slovenskej republiky. V úvodných kapitolách mojej práce sa venujem charakteristike a podmienkam poskytovania týchto dvoch produktov, a tiež ich vývoju na Slovensku. U oboch produktov som venovala výrazný priestor podpore štátu, jej vývoju a súčasnej podobe, ktorá je jedným z faktorov vplývajúcich na klienta v období rozhodovania sa pre vhodný produkt. V ďalšej časti popisujem konkrétne produkty slovenských stavebných sporiteľní a slovenských hypotekárnych bánk, a tiež ponúkam náhľad na vývoj objemu poskytnutých stavebných a hypotekárnych úverov a vývoj úrokových sadzieb z týchto dvoch typov úverov. V závere som sa v poslednej kapitole zamerala na stavebné sporenie a hypotekárny úver v Českej republike, konkrétne na niektoré odlišnosti v porovnaní so Slovenskom. Účelom práce je teda popísať aktuálnu situáciu na trhu stavebného sporenia a trhu hypotekárnych úverov a zmapovať produkty, ktoré sú v súčasnosti ponúkané stavebnými sporiteľňami a hypotekárnymi bankami.
Klíčová slova: stavebné sporenie; aktuálne produkty; štátna podpora; hypotekárny úver
Název práce: Specifiká stavebního spoření a hypotečních úvěrů v SR
Autor(ka) práce: Švantnerová, Romana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem mé bakalářské práce je vyobrazit současnou podobu stavebního spoření a hypotečního úvěru, jako dvou bankovních produktů, které poskytují možnosti řešení otázky bydlení, v podmínkách Slovenské republiky. V úvodních kapitolách se věnuji charakteristice a podmínkám poskytování těchto produktů, a také jejich vývoji na Slovensku. U obou produktů jsem věnovala výrazný prostor státní podpoře, vývoji a současné podobě, která je jedním z faktorů ovlivňujících klienta během rozhodování se pro vhodný produkt. V další části popisuji konkrétní produkty slovenských stavebních spořitelen a slovenských hypotečních bank, a také nabízím náhled na vývoj objemu poskytnutých stavebních a hypotečních úvěrů a vývoj úrokových sazeb z těchto typů úvěrů. V poslední kapitole jsem se zaměřila na stavební spoření a hypoteční úvěr v České republice, konkrétně na některé odlišnosti v porovnání se Slovenskem. Účelem práce je tedy popsat aktuální situaci na trhu stavebního spoření a trhu hypotečních úvěrů a zmapovat produkty, které jsou v současnosti nabízeny stavebními spořitelnami a hypotečními bankami.
Klíčová slova: aktuální produkty; státní podpora; stavební spoření; hypoteční úvěr
Název práce: Specifications of building savings and mortgage loans in the Slovak Republic
Autor(ka) práce: Švantnerová, Romana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Radová, Jarmila
Oponenti práce: Stádník, Bohumil
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of my bachelor thesis is to reflect the current form of building savings and mortgage loans, as two banking products designed to offer the solution to housing needs, in conditions of the Slovak Republic. The introductory chapters are focused on characteristics and commercial terms of these products. In addition, I write about history of these products in the Slovak market. I deal with the state support as the primary incentive driver for greater propagation of these instruments. In the next parts I describe the actual products of Slovak banks. I offer the view on development of the interest rates and how they were reflected in loans being provided by banks. The last chapter explains main differences in comparison to the Czech market. The purpose of this thesis is therefore to analyze and describe the current situation on the market of building savings and on the mortgage markets.
Klíčová slova: mortgage loans; building savings; actual products; state support

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 3. 2012
Datum podání práce: 10. 6. 2012
Datum obhajoby: 21. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/36921/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: