Finanční analýza společnosti Holdes s.r.o

Název práce: Finančná analýza spoločnosti HOLDES, s. r. o
Autor(ka) práce: Klimo, Branislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Škerlíková, Tatiana
Oponenti práce: Marek, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu finančnej situácie spoločnosti HOLDES, s. r. o., v rokoch 2007 až 2011. Hlavný dôraz pritom kladie na bohatosť informačnej podpory, podrobnosť špecifikácie metód použitých vo finančnej analýze a detailnosť finančnej analýzy samotnej. Tým chce docieliť sprehľadnenie analyzovanej tematiky a podanie kvalitných výsledkov zrozumiteľných i pre menej účtovne či analyticky zdatných čitateľov. Práca taktiež paralelne analyzuje vybrané konkurenčné spoločnosti, s ktorými je možné spoločnosť HOLDES, s. r. o., porovnať. Podáva tak obraz o ich finančnej situácii so zameraním sa na vyzdvihnutie ich slabých a silných stránok. Špecifický prínos práce predstavuje zostavenie a následný odhad parametrov lineárneho regresného modelu, za pomoci ktorého je možné oddeľovať variabilné a fixné náklady potrebné pre analýzu bodu zvratu a jeho využitia pri riadení zisku spoločnosti. V práci dospievam k záveru, že vykazované hodnoty finančných ukazovateľov spoločnosti HOLDES, s. r. o., sú v porovnaní s ostatnými rozoberanými spoločnosťami skôr na podpriemernej úrovni, ale na druhú stranu pozitívne výsledky spoločnosti z roku 2010 a investícia do moderného výrobného zariadenia v najziskovejšom stredisku spoločnosti v roku 2011 môžu spoločnosti v budúcnosti zabezpečiť výnosy, ktoré budú postačovať k dosiahnutiu bodu zvratu a tvorbe zisku.
Klíčová slova: finančná analýza; bod zvratu; lineárny regresný model; drevársky priemysel
Název práce: Finanční analýza společnosti Holdes s.r.o
Autor(ka) práce: Klimo, Branislav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Škerlíková, Tatiana
Oponenti práce: Marek, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu finanční situace společnosti HOLDES, s. r. o., v letech 2007 až 2011. Hlavní důraz přitom klade na bohatost informační podpory, podrobnost specifikace metod použitých ve finanční analýze a detailnost finanční analýzy samotné. Tím chce docílit zpřehlednění analyzované tématiky a podání kvalitních výsledků srozumitelných i pro méně účetně či analyticky zdatné čtenáře. Práce též paralelně analyzuje vybrané konkurenční společnosti, se kterými je možno společnosti HOLDES, s. r. o., srovnat. Podává tak obraz o jejich finanční situaci se zaměřením se na vyzdvihnutí jejich slabých a silných stránek. Specifický přínos práce představuje sestavení a následný odhad parametrů lineárního regresního modelu, za pomoci kterého je možné oddělovat variabilní a fixní náklady potřebné pro analýzu bodu zvratu a jeho využití pro řízení zisku společnosti. V práci dospívám k závěru, že vykazované hodnoty finančních ukazatelů společnosti HOLDES, s. r. o., jsou v porovnání s ostatními rozebíranými společnostmi spíše na podprůměrné úrovni, ale na druhou stranu pozitivní výsledky společnosti z roku 2010 a investice do moderního výrobního zařízení v nejziskovějším středisku společnosti v roce 2011 mohou společnosti v budoucnu zabezpečit výnosy, které budou postačovat k dosáhnutí bodu zvratu a tvorbě zisku.
Klíčová slova: bod zvratu; lineární regresní model; dřevařský průmysl; finanční analýza
Název práce: Financial Analysis of the Company HOLDES, s. r. o
Autor(ka) práce: Klimo, Branislav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Škerlíková, Tatiana
Oponenti práce: Marek, Petr
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis focuses on the financial situation of the company HOLDES, s. r. o., during the period from 2007 to 2011. The main emphasis is put on the extensive data support, particularity of specifying the methods used in the financial analysis and a detailed financial analysis itself, which aim at making the analysed field easier to understand especially for readers without any knowledge in the field of accounting or financial analysis. Company HOLDES, s. r. o., is compared to the selected competitors which are analysed along with the company during the whole analysed period. Therefore, the thesis also gives the information about the financial situation of the selected competitors and tries to stress their strengths and weaknesses. Specific contribution to the thesis represents the linear regression model whose parameter estimates allow me to distinguish the variable and fixed costs which are necessary to conduct the break-even point analysis and its use for gain management of the company. I have come to conclusion that, in comparison with the competitors, the financial indicators of the company HOLDES, s. r. o., are below the average level. On the other hand, the positive outcomes of the company from the year 2010 and the investment in the new modern machinery in the most profitable production centre from the year 2011 can ensure that the revenues in the future will be sufficient in order to reach the break-even point and make a profit.
Klíčová slova: break-even point; linear regression model; timber industry; financial analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 2. 2012
Datum podání práce: 31. 5. 2012
Datum obhajoby: 25. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35828/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: