Přínosy a omezení Cloud Computingu

Název práce: Přínosy a omezení Cloud Computingu
Autor(ka) práce: Meloun, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Margaris, Nikos
Oponenti práce: Žamberský, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V této bakalářské práci je rozebrána problematika Cloud Computingu. Cloud Computing je koncept poskytování softwarových a hardwarových služeb, který se v současné době stává velice oblíbeným. Cílem této práce je definovat a vymezit samotný pojem Cloud Computing. Dalším cílem je charakterizovat a popsat základní vlastnosti celého konceptu Cloud Computingu a zasadit tento koncept do širších souvislostí a vztahů, především ve vztahu s ASP (application service provider). Dále pak z těchto faktů definovat přínosy a omezení celého konceptu, které Cloud Computing nabízí především podnikům. K dosažení uvedených cílů je použita odborná literatura a specificky zaměřené webové stránky s problematikou týkající se Cloud Computingu. Přínosem této bakalářské práce je přehledné zpracování charakteristiky, přínosů a omezení celého konceptu a jeho uplatnění v podnicích.
Klíčová slova: Distribuční model; ASP (Application Service Provider); cloudové služby; Model nasazení; Cloud Computing
Název práce: The benefits and limitations of Cloud Computing
Autor(ka) práce: Meloun, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Margaris, Nikos
Oponenti práce: Žamberský, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This paper analyses the issues of Cloud Computing. Cloud Computing is concept of providing software and hardware services. This concept is currently becoming very popular. The aim of this paper is to define and specify the term Cloud computing itself. Another aim is to characterize and describe the basic properties of the whole concept of Cloud Computing and to put this concept into broader relations and context, especially in relation to the ASP (application service provider). Furthemore, from these facts to define the benefits and limitations of concept, which Cloud computing primarily offers to companies. To achieve these aims is used special literature and specifically focused websites on the issue of Cloud Computing. The contribution of this paper is a survey of the characteristics, benefits and limitations of the concept and also its application in enterprises.
Klíčová slova: cloud services; ASP (Application Service Provider); Distribution model; Cloud Computing; Deployment model

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 1. 2012
Datum podání práce: 9. 5. 2012
Datum obhajoby: 26. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35702/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: