Studijní informační systémy na jednotlivých VŠ - srovnání z pohledu studenta

Název práce: Studijní informační systémy na jednotlivých VŠ - srovnání z pohledu studenta
Autor(ka) práce: Rajčan, Aleš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Benáčanová, Helena
Oponenti práce: Říha, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá tématem srovnání studijních informačních systémů na vybraných vysokých školách. Zpracování analýzy systémů a následného srovnání je vytvořeno z pohledu studenta. Cílem práce je zjištění, jakým způsobem řeší jednotlivé informační systémy problémy, které jsou spojené s administrací a řízením studijních povinností studentů. Analyzované systémy jsou vzájemně porovnány a zhodnoceny na základě názorů autora a názorů respondentů dotázaných v průzkumu. Z výsledků hodnocení systémů jsou zformulovány doporučení pro zlepšení funkcionality studijního systému VŠE. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První částí je analýza systémů ve které jsou jednotlivé funkce rozebírány a vzájemně porovnávány. Rozbor probíhá podle zvolených kritérií (základní funkce, komunikační funkce, uživatelské rozhraní). Druhá část práce je věnována průzkumu, ve kterém se autor ptá na názory studentů ze všech analyzovaných škol. Konečné výsledky srovnání jsou interpretovány jak slovně, tak i graficky.
Klíčová slova: Integrovaný studijní informační systém; ISIS; Komponenta studium; IS VUT; Informační systém VUT; KOS; StudIS
Název práce: Study Information Systems at Selected Universities – Comparison from the Student Perspective
Autor(ka) práce: Rajčan, Aleš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Benáčanová, Helena
Oponenti práce: Říha, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This Bachelor Thesis concerns the comparison of study information systems at selected universities and colleges. The system analysis processing and subsequent comparison are made from a student's point of view. The aim of the Thesis is to find out in which way the particular information systems can solve problems connected with administration and control of students' duties. The analysed systems are compared and evaluated on the basis of the author's opinions as well as the opinions of the survey responders. The results of the systems evaluation are used to formulate recommendations for the functionality of the University of Economics system. The Thesis is divided into two main parts. The first part deals with the systems analysis where the individual functions are examined and mutually compared. The analysis is effectuated according to selected criterions (basic functions, communication functions, user interface). The second part of the Thesis focuses on a survey which contains opinions of students from all the participating schools. Final results of the comparison are presented both verbally and graphically.
Klíčová slova: IS VUT; VUT information system; Integrated study information system; StudIS; KOS; Study component; ISIS

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 10. 2011
Datum podání práce: 2. 5. 2012
Datum obhajoby: 26. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33046/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: