Analýza trhu SW systémů využívajících biometrické metody

Název práce: Analýza trhu SW systémů využívajících biometrické metody
Autor(ka) práce: Kolinger, Martin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Benáčanová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce se zabývá problematikou biometrických zařízení, určených pro zabezpečení firemního obsahu. Zaměření je především orientováno na samostatné celky a komplety produktů přístupných na českém trhu. Hlavním cílem práce je čtenáři poskytnout přehledné informace o biometrických systémech určených k ochraně firemního a jiného obsahu, před neoprávněnými osobami a napomoci k získání souhrnného celku znalostí o problematice zabezpečení s pomocí biometrických údajů. Cíle bylo dosaženo hlavně za pomoci prozkoumání a vyžádání si nabídek různých společností, které se v daném oboru pohybují. Vyhledané a získané informace, společně s provedeným více kriteriálním výběrem metodou váženého součtu, a tedy ve výsledku s nalezeným optimálním komplexním biometrickým řešením pro typovou firmu, tvoří největší přínosy této práce. V první části práce jsou charakterizovány základní pojmy a principy ze zkoumaného odvětví, blíže jsou popsány některé biometrické metody s podstatou jejich funkcionality, výhodami a zápory, které si s sebou nese jejich užívání v praxi. Navazující část přidává několik informací o zajímavých postřezích v souvislosti s biometrickým odvětvím. Následující úsek bakalářské práce blíže přibližuje statistikami postavení biometrických metod na mezinárodních trzích. V závěrečné části je provedena analýza trhu biometrických zařízení, která se blíže věnuje samostatným a komplexním produktům z různých tržních odvětví. Získané informace o komplexních zařízeních jsou poté vyhodnocovány metodou váženého součtu s pomocí předem určených kritérií a vah. Výsledkem provedené analýzy je jedno vybrané optimální řešení. Získaná data lze dále například použít jako dodatečné materiály v procesu výběru dodavatele biometrického systému.
Klíčová slova: identifikace; verifikace; biometrická metoda; analýza; biometrie; informační systém; Komplexní řešení
Název práce: Market analysis SW systems making use of biometric methods
Autor(ka) práce: Kolinger, Martin
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Benáčanová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with biometric devices designed for enterprise content security. The focus is primarily oriented on individual units and sets of devices, which are available on the Czech market. The main objective of this bachelor thesis is providing the reader with clear information on biometric systems designed to protect corporate and other types of content against unauthorised persons and in addition it helps to gain general knowledge of the whole dilemma of security by biometric data. The objectives were achieved mainly through examination and required offers from various companies which are moving in the line. Searched and gained information forms the greatest benefits of this work, together with multi criteria selection made by the weighted sum, and thus as an result of finding the optimal complex biometric solution for the type company. The basic concepts and principles of the surveyed line are characterised in the first part of the bachelor thesis. Some biometric methods are closely described with the principles of their functionality, advantages and disadvantages which were born into practice. Follow-up part adds some interesting information about the interesting observations in response to biometric line. The following part of this thesis closely approximates statistics of the position of biometric methods in international markets. In the final part of this thesis analysis of biometric equipment is made, which more closely think about separate and complex products from different market sectors. The obtained information is then evaluated using a weighted sum with predetermined criteria and weights. An optimal selected solution is the result of the analysis. The obtained data can also be used as additional materials in the process of selecting a supplier of a biometric system.
Klíčová slova: verification; information system; analysis; identification; biometric method; biometrics; A comprehensive solution

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2011
Datum podání práce: 9. 5. 2012
Datum obhajoby: 26. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/32834/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: