Analýza webových stránek zdravotnických záchranných služeb

Název práce: Analýza webových stránek zdravotnických záchranných služeb
Autor(ka) práce: Majer, Patrik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Měsíček, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá analýzou webových stránek zdravotnických záchranných slu-žeb. U stránek těchto organizací je třeba klást důraz hlavně na přístupnost, protože potenciální návštěvníci mohou mít různé handicapy, které budou podrobně roze-brány. Úkolem této části analýzy je zjistit případné nedostatky webových stránek s ohledem na pravidla přístupnosti. Další částí je optimalizace pro vyhledávače, která kontroluje, zda jsou stránky správně strukturovány s ohledem na vyhledávače a jaké množství odkazů vede na stránky umístěné na dané doméně. Poslední částí analýzy je použitelnost, na které stojí úspěch každých webových stránek. V další části jsou reprezentována data získaná z analýz jednotlivých webových stránek. V poslední krátké části nazvané efektivní webové stránky jsou vyzdvihnuta některá dobrá řešení, která se vyskytovala na analyzovaných webových stránkách.
Klíčová slova: Analýza webových stránek; Přístupnost; Zdravotnické záchranné služby; Použitelnost; Optimalizace pro vyhledávače
Název práce: Analysis of Emergency Medical Services web pages
Autor(ka) práce: Majer, Patrik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Měsíček, Libor
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis analyses webpages of Emergency Medical Services. Proper analysis in this thesis is divided into three parts. The goal of the first part of the analysis is to find out potential lacks of webpages with regard to rules of accessibility. There is special need to accent the importance of accessibility of webpages of such organi-zations, because potential customers can suffer from different handicaps, which are deeply analyzed in this thesis. In the next part of this thesis, I analyze the Search engine optimization. In this part, I am trying to find out, if webpages are well-structured with regard to browsers and their needs. I also discover a number of backlinks, which points to webpages placed on the specific domain. Last part of the analysis looks deeply into a usability, which is the key factor for the success of every webpages. In the next part of the work, data, which were discovered in my analysis of specific webpages, are represented. In the last short part of thesis, which is called "Effective Webpage", the best parts of solution of specific webpages are highlighted and con-nected into one comprehensive solution, which could be an effective one.
Klíčová slova: Web page analysis; Usability; Search engine optimization; Emergency Medical Services; Accessibility

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 10. 2011
Datum podání práce: 30. 5. 2012
Datum obhajoby: 25. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33681/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: