Podnikatelský plán na zřízení a rozvoj firmy pro rozvoj finanční a ekonomické gramotnosti obyvatel

Název práce: Podnikatelský plán na zřízení a rozvoj firmy pro rozvoj finanční a ekonomické gramotnosti obyvatel
Autor(ka) práce: Škramlíková, Renata
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Stejskalová, Irena
Oponenti práce: Zemanová, Veronika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský plán za účelem založení nové společnosti EkonomLife s.r.o. Společnost bude primárně poskytovat vzdělávání pro zvýšení finanční gramotnosti obyvatel Jihočeského kraje. V teoretické části popisuji základní části podnikatelského plánu a přibližuji oblast vzdělávání se specializací na finance a finanční gramotnost. Zejména se detailněji věnuji hře "VirtuLife", která je stěžejním nástrojem pro výuku finanční gramotnosti a současně marketingovým nástrojem vhodným pro komunikaci s cílovými skupinami klientů nové společnosti. V praktické části analyzuji vnitřní a vnější prostředí firmy a ze získaných zjištění navrhuji vhodnou prodejní a marketingovou strategii společnosti. Současně hodnotím finanční možnosti společnosti sestavením zakladatelského rozpočtu. Závěrem práce docházím ke zjištění, že vznik nové společnosti je v této době velmi rizikový a bylo by lepší nalézt jiné možnosti pro oslovení potenciálních klientů.
Klíčová slova: hra "VirtuLife"; externí a interní analýza; podnikatelský plán
Název práce: Business Plan for the Establisment and Development of the Company focused on Increasing Finacial and Econominal Competences
Autor(ka) práce: Škramlíková, Renata
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Stejskalová, Irena
Oponenti práce: Zemanová, Veronika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of my final thesis is to create a business plan in order to found a new company called EkonomLife s.r.o. The company will primarily provide training and education to increase financial literacy of population of South Bohemia. In the theoretical part of the thesis, I describe basic segments of the business plan and explain the area of education specializing in finance and financial literacy. In particular, I focus on the game "VirtuLife", which is a crucial instrument for teaching financial literacy and at the same time a marketing instrument suitable for communication with target groups of clients of the new company. In the practical part of the thesis, I analyse internal and external environment of the company and I suggest convenient sales and marketing strategy based on the previously collected data. At the same time, I evaluate financial possibilities of the company by compiling a founding budget. At the end of my work I come to a conclusion that foundation of such company is very risky at this time and it would be better to find different ways how to address potential clients.
Klíčová slova: game "VirtuLife"; analysis of external and internal environment; business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 1. 2011
Datum podání práce: 31. 8. 2012
Datum obhajoby: 12. 9. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29843/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: