Motivace k podnikání u absolventů VŠE

Název práce: Motivace k podnikání u absolventů VŠE
Autor(ka) práce: Krucká, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Franková, Emilie
Oponenti práce: Hubinková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou motivace k podnikání u absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem práce je objasnit kontext jejich vstupu do podnikání i rozvoje jejich podnikání a díky tomu lépe porozumět i jejich motivaci k podnikání. V teoretické části je nejprve definováno podnikání -- jeho základní pojetí a definice. Poté je věnována pozornost podnikatelskému prostředí v České republice -- faktoru, který významně ovlivňuje ochotu podnikat. Druhým klíčovým faktorem je osobnost podnikatele. Práce se tedy zabývá utvářením osobnosti podnikatele a základními charakteristikami jeho osobnosti. Následně je v práci objasněna problematika motivace -- nejprve obecně, poté ve vztahu k podnikání. Praktická část je vypracována na základě hloubkových rozhovorů s absolventy VŠE, kteří podnikají. Zde jsou také uvedeny hlavní závěry z výzkumu.
Klíčová slova: podnikatel; podnikatelství; podnikání; absolventi VŠE; motivace; motivace k podnikání
Název práce: Motivation for doing business of University of Economics graduates
Autor(ka) práce: Krucká, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Franková, Emilie
Oponenti práce: Hubinková, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diploma thesis focuses on issues of motivation for doing business of graduates of University of Economics in Prague. The aim of this diploma thesis is to clarify the context of the start of their business and to make sense of their motivation to start and to do business. In the first theoretical part there are defined basic definitions of business and the approaches to entrepreneurship issues. The second part deals with "business environment" in the Czech republic, this is the first key factor which encourages to start a business. The second key factor is personality of businessmen itself. Subsequently, diploma thesis generally explains problems of motivation, as well as in relation to business. The research was accomplished by the method of the "depth interview" with the absolvents of University of Economics in Prague who run a business. The main conclusions are introduced in the practical part of this thesis.
Klíčová slova: business motivation; University of Economics in Prague graduates; motivation; entrepreneur; entrepreneurship; business

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 1. 2012
Datum podání práce: 18. 5. 2012
Datum obhajoby: 18. 9. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35694/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: