Hodnocení efektivnosti investičního projektu maloobchodní společnosti Tesco

Název práce: Hodnotenie efektívnosti investičného projektu maloobchodnej spoločnosti Tesco
Autor(ka) práce: Mocková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Valach, Josef
Oponenti práce: Oceláková, Petra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou hodnotenia efektívnosti investičných projektov. Prvé dve časti práce sú zamerané teoreticky z cieľom zistiť, ktorá z metód hodnotenia efektívnosti vyhovuje hlavnému cieľu podnikania najlepšie a ktoré kritérium z metód založených na peňažných tokoch vedie k lepším investičným rozhodnutiam. Tretia časť práce je venovaná špecifikám v maloobchode, s ktorými sa pri hodnotení efektívnosti investičných projektov pomocou peňažných kritérií môžeme stretnúť. Posledná časť diplomovej práce sa zaoberá vyhodnotením konkrétneho reálneho investičného projektu spoločnosti Tesco. Cieľom je zhodnotiť, či spoločnosť Tesco hodnotila efektívnosť projektu spávne , resp. či použila vhodné kritériá a predpoklady. Následne je prevedná analýza odchýliek plánovaných a skutočne dosiahnutých hodnôt kritérií efektívnosti, ktorá vyústi do hľadania možných dôvodov vzniku týchto odchýliek.
Klíčová slova: maloobchod; kritériá efektívnosti investičných projektov; peňažné kritériá; Tesco
Název práce: Hodnocení efektivnosti investičního projektu maloobchodní společnosti Tesco
Autor(ka) práce: Mocková, Ivana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Valach, Josef
Oponenti práce: Oceláková, Petra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení efektivnosti investičních projektů. První dvě části práce jsou zaměřeny teoreticky z cílem zjistit, která z metod hodnocení efektivnosti vyhovouje hlavnímu cíli podnikání nejlépe a které kritérium z metod založených na peněžních tocích vede k lepším investičním rozhodnutím. Třetí část práce je věnována specifikům v maloobchodě, se kterými se při hodnocení efektivnosti investičních projektů pomocí peněžních kritérií můžeme setkat. Poslední část diplomové práce se zabývá vyhodnocením konkrétního reálného investičního projektu společnosti Tesco. Cílem je zhodnotit, zda společnost Tesco hodnotila efektivnost projektu spávně, resp. zda použila vhodná kritéria a předpoklady. Následně je provedná analýza odchylek plánovaných a skutečně dosažených hodnot kritérií efektivnosti, která vyústí do hledání možných důvodů vzniku těchto odchylek.
Klíčová slova: Tesco; peněžní kritéria ; kritéria efektivnosti investičních projektů; maloobchod
Název práce: Effectiveness evaluation of the investment project of retail company Tesco
Autor(ka) práce: Mocková, Ivana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Valach, Josef
Oponenti práce: Oceláková, Petra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis deals with the evaluation of investment projects. The first two parts of the work are aimed theoretically. The first part determines which of the methods of assessing the effectiveness suits main aim of the business the best. Part two explains which criterion of the methods based on cash flows leads to better investment decisions. The third part is devoted to the specifics of the retail sector in the forecast cash flows. The last part of the thesis deals with the evaluation of Tescos specific real investment project. The aim is to assess whether Tesco evaluated project effectiveness correctly and used appropriate criteria and assumptions. followed by an analysis of deviations between planned and real values.
Klíčová slova: criteria of efficiency of investment projects ; Retail; Tesco; cash method

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 4. 2012
Datum podání práce: 25. 8. 2012
Datum obhajoby: 20. 9. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/37285/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: