Vytvoření internetového obchodu, jako nadstavby kameného obchodu spoločnosti

Název práce: Vytvorenie internetového obchodu, ako nadstavba kamenného obchodu spoločnosti
Autor(ka) práce: Mokrý, Richard
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Toman, Prokop
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá elektronickým obchodovaním. V prvej kapitole je rozobraná technológia obchodovania, internet jeho služby a história. Následná kapitola sa venuje všeobecnej teoretickej problematike elektronického obchodovania, definuje vzťahy medzi jednotlivými subjektmi ako klient, obchodník alebo štátna správa, ktoré sa vyskytujú v podmienkach elektronického obchodovania a popisuje všeobecný model elektronického obchodovania. Tretia kapitola je venovaná všeobecnému prístupu k tvorby projektu elektronického obchodu. Záverečná kapitola podrobne popisuje samotný projekt implementácie elektronického obchodu do spoločnosti M&N, od stanovenia cieľov, vyčíslenie nákladov až po vytvorenie samotného elektronického obchodu ako nadstavby kamenného obchodu. Na záver je v prílohe uvedená zmluva o dielo medzi firmou M&N a programátorskou spoločnosťou, ktorá internetovú aplikáciu vytvárala.
Klíčová slova: projekt; internetový obchod; zákazníci; doména; programátorská firma; elektronické obchodovanie; elektronické podnikanie
Název práce: Vytvoření internetového obchodu, jako nadstavby kameného obchodu spoločnosti
Autor(ka) práce: Mokrý, Richard
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Toman, Prokop
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaoberá elektronickým obchodováním a projektu založení internetového obchodu. V první kapitole je rozpracovaná technológie obchodování, internet a jeho služby a histórie. Následujúcí kapitola se věnuje obecnej teoretické problematice elektronického obchodování, definuje vztahy mezi jednotlivýma subjektama jako jsou klient, obchodník nebo šstátní správa, které se vyskytují v podmínkách elektronického obchodování a opisuje obecný model elektronického obchodování. Třetí kapitola je věnovaná obecnému přístupu k tvorbě projektu elektronického obchodu. Závěrečná kapitola podrobně opisuje samotnej projekt implementce elektronického obchodu do společnosti M&N, od stanovení cílů, vyčíslení nákladů, až po vytvoření samotnýho elektronického obchodu jako nadstavby kameného obchodu. Na závěr sa v priloze nachází smlouva o dílo mezi firmou M&N a programátorskou spoločností, která internetovou aplikaci vytvořila.
Klíčová slova: zákazníci; doména; programátorská firma; projekt; internetový obchod; elektronické obchodování; elektronické podnikání
Název práce: Establishing elektronical shop like a enhacement of classical shop
Autor(ka) práce: Mokrý, Richard
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Toman, Prokop
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis concerns with electronic business. The technology of the trade, the internet and it's services and the history is described in the first chapter. Next chapter concerns with the general theoretical issues of electronic business. Defines relationships of particular subjects, such as client, seller or government service that appear in the terms and conditions of electronic business. Then describes the general model of electronic business. The third chapter is dedicated to general approach to creation of the electronic shop project. The fourth and the last chapter describes the project of implementation of the electronic shop to the company M&N in detail, from setting goals, evaluating expenses, to actual creation of the electronic market as a enhacement to existing store. At last there is the contract between M&N and the software development company that will create the internet application in the attachement of the thesis.
Klíčová slova: Domain; E-business; E-commerce; Software development company; Costumer; Project; E-shop

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 10. 2012
Datum podání práce: 12. 12. 2012
Datum obhajoby: 30. 1. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/39413/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: