Ocenění skupiny AAA Auto Group N. V

Název práce: Ocenenie skupiny AAA Auto Group N.V
Autor(ka) práce: Tatár, Dávid
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Synek, Miloslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce bolo stanoviť hodnotu skupiny autobazárov AAA Auto Group N. V. operujúcich na českom, slovenskom a ruskom trhu a analyzovať či je schopná dosahovať rast hodnoty pre akcionárov v budúcnosti. Práca ma podobu znaleckého posudku so všetkými jeho náležitosťami. Definuje účel, predmet a deň, ku ktorému sa hodnota stanovuje, prehľad metód a druhov ocenenia, strategickú (makro a mikro okolie) a finančnú analýzu skupiny na jej najväčších trhoch. Na základe prognóz bol vytvorený finančný plán a jeho stručná finančná analýza. Stanovenie hodnoty bolo realizované prostredníctvom výnosových metód FCFF, FCFE, DEVA, ktoré boli k porovnaniu doplnené o metódu tržnej kapitalizácie. Výsledná hodnota skupiny AAA Auto Group N. V. k 7.12.2012 bola stanovená podľa metódy FCFE a porovnaná s metódou tržnej kapitalizácie, ktorú stanovuje sám trh.
Klíčová slova: skupina; výnosová metóda; hodnota; tržná kapitalizácia ; FCFE
Název práce: Ocenění skupiny AAA Auto Group N. V
Autor(ka) práce: Tatár, Dávid
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Synek, Miloslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce bylo stanovit hodnotu skupiny autobazarů AAA Auto Group N. V. operujících na českém, slovenském a ruském trhu a analyzovat zda je schopna dosahovat růstu hodnoty pro akcionáře v budoucnosti. Práce má podobu znaleckého posudku se všemi jeho náležitostmi. Definuje účel, předmět a den, ke kterému se hodnota stanovuje, přehled metod a druhů ocenění, strategickou (makro a mikro okolí) a finanční analýzu skupiny na jejích největších trzích. Na základě prognóz byl vytvořen finanční plán a jeho stručná finanční analýza. Stanovení hodnoty bylo realizováno prostřednictvím výnosových metod FCFF, FCFE, DEVA, které byly ke srovnání doplněny o metodu tržní kapitalizace. Výsledná hodnota skupiny AAA Auto Group N. V. k 7.12.2012 byla stanovena podle metody FCFE a porovnána s metodou tržní kapitalizace, kterou stanovuje sám trh.
Klíčová slova: tržní kapitalizace; FCFE; výnosová metoda; skupina; hodnota
Název práce: Valuation of AAA Auto Group N. V
Autor(ka) práce: Tatár, Dávid
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Synek, Miloslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The objective of diploma thesis is about to define a value of a international group AAA Auto Group N. V. which operates on the czech, slovak and russian market with used cars and analysis of an ability to increase shareholder's value in the future. It is structured as an expert opinion. It defines purpose, subject and exact date of valuation, valuation method's overview, strategic (macro and micro) and financial group analysis on the main markets. Consolidated financial plan was created as a prediction with a quick financial analysis. Group was evaluated by three discounted-based method - free cash flow to firm, free cash flow to equity, discounted economic value added as they were compared to market capitalization method. Final group value AAA Auto Group N. V. to 7th of December 2012 was defined by free cash flow to equity method and compared to market capitalization method, which is determined by the market.
Klíčová slova: cash flow discounted-based method; group; value; free cash flow to equity; market capitalization

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 6. 2012
Datum podání práce: 19. 12. 2012
Datum obhajoby: 31. 1. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/38858/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: