Ocenění fotovoltaické elektrárny

Název práce: Ocenenie fotovoltaickej elektrárne
Autor(ka) práce: Hrubjáková, Martina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Scholleová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie hodnoty podniku, ktorého účelom existencie je výstavba a prevádzka fotovoltaickej elektrárne, ku dňu 31.12.2011 za účelom jeho potenciálneho predaja. Práca pozostáva z teoretickej časti, ktorej obsahom je vymedzenie základných pojmov a postupov oceňovania, a z praktickej časti, ktorá je aplikáciou získaných teoretických poznatkov na konkrétny podnik. Stručné predstavenie oceňovanej spoločnosti je nasledované strategickou analýzou, ktorá vyhodnocuje najvýznamnejšie príleţitosti a hrozby pre podnik v budúcnosti. Spolu so zhodnotením dosiahnutých výsledkov spoločnosti v minulosti predstavuje odrazový bod pre zostavenie finančného plánu. V závere práce sa nachádza samotné ocenenie podniku v dvoch variantách, a to za predpokladu likvidácie podniku po uplynutí určitej doby a za predpokladu jeho pokračujúcej činnosti. Výrok o hodnote podniku dopĺňa zhodnotenie projektu z pohľadu investora.
Klíčová slova: elektráreň; fotovoltaika; solárna; slnečná energia; ocenenie ; OZE; obnoviteľné zdroje; investícia; hodnota podniku; fotovoltaická
Název práce: Ocenění fotovoltaické elektrárny
Autor(ka) práce: Hrubjáková, Martina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Scholleová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku, jehož účelem existence je výstavba a provoz fotovoltaické elektrárny, ke dni 31.12.2011 za účelem jeho potenciálního prodeje. Práce sestává z teoretické části, jejímž obsahem je vymezení základních pojmů a postupů oceňování, a z praktické části, která je aplikací získaných teoretických poznatků na konkrétní podnik. Stručné představení oceňované společnosti je následováno strategickou analýzou, která vyhodnocuje nejvýznamnější příležitosti a hrozby pro podnik v budoucnu. Spolu se zhodnocením dosažených výsledků společnosti v minulosti představuje odrazový bod pro sestavení finančního plánu. V závěru práce se nachází samotné ocenění podniku ve dvou variantách, a to za předpokladu likvidace podniku po uplynutí určité doby a za předpokladu jeho pokračující činnosti. Výrok o hodnotě podniku doplňuje zhodnocení projektu z pohledu investora.
Klíčová slova: fotovoltaika; investice; hodnota podniku; fotovoltaická; solární; sluneční energie; ocenění; OZE; obnovitelné zdroje; elektrárna
Název práce: Evaluation of a Photovoltaic Power Plant
Autor(ka) práce: Hrubjáková, Martina
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Scholleová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this master's thesis is the evaluation of a company, of which the purpose of its existence is the development and running of a photovoltaic power plant. The estimated value refers to December 31st, 2011 and is determined for the purpose of potential sale of the company. The thesis consists of theoretical part, which includes determination of basic terms and concept of the evaluation process, and the practical application of theoretical knowledge on the specific company. A brief presentation of the company is followed by the strategic analysis, which identifies the most important opportunities and threats for the company in the future. Together with a review of previous company's financial results it represents the initial point for the preparation of a financial plan. The final part of the thesis includes the evaluation of the company in two versions. The first one is based on the assumption of termination company's activity after a specific period. The second one is based on the going-concern principle. The statement about the value of the company is supplemented by the valuation of the investment project.
Klíčová slova: solar energy; renewable resources; photovoltaic; power plant; evaluation; of the company; investment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 10. 2011
Datum podání práce: 14. 12. 2012
Datum obhajoby: 30. 1. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/33359/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: