Ocenění společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a.s

Název práce: Ocenenie spoločnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a. s
Autor(ka) práce: Kováč, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svačina, Pavel
Oponenti práce: Buus, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
KOVÁČ, Peter: Ocenenie spoločnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. [Diplomová práca] / Peter Kováč. -- Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví; Katedra financí a oceňování podniku. -- Vedúci práce: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. -- Stupeň odbornej kvalifikácie: Inžinier. -- Praha : FFÚ VŠE, 2013. 100 s. Diplomová práca sa zaoberá ocenením podniku DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. Jej cieľom je stanoviť trhovú hodnotu podniku k 1. 1. 2011. Podnik je špecifický tým, že sa jedná o posledný pivovar vo vlastníctve mesta na území ČR. Účel práce spočíva v zistení hodnoty pre vlastníkov a veriteľov, ktorá môže nadobudnúť pri prípadnom predaji pre predávajúceho informatívny charakter. Ocenenie je nezávisle prevedené pomocou metódy DCF Entity, metódou zrovnateľných podnikov a metódou účtovnej hodnoty. Práca sa člení do siedmych kapitol, ktoré na seba vzájomne nadväzujú a vyúsťujú do stanovenia výslednej hodnoty podniku. Autor využíva informačné a štatistické databázy, ktoré prispievajú k vyššej dôveryhodnosti celého ocenenia.
Klíčová slova: Ocenenie podniku. ; Pivovar Dudák.; Metóda DCF Entity. ; Hodnota podniku.
Název práce: Ocenění společnosti DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a.s
Autor(ka) práce: Kováč, Peter
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svačina, Pavel
Oponenti práce: Buus, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
KOVÁČ, Peter: Ocenění společnosti DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. [Diplomová práce] / Peter Kováč. -- Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví; Katedra financí a oceňování podniku. -- Vedoucí práce: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. -- Stupeň odborné kvalifikace: Inženýr. -- Praha : FFÚ VŠE, 2013. 100 s. Diplomová práce se zabývá oceněním podniku DUDÁK -- Měšťanský pivovar Strakonice, a. s. Jejím cílem je stanovit tržní hodnotu podniku k 1. 1. 2011. Podnik je specifický tím, že se jedná o poslední pivovar ve vlastnictví města na území ČR. Účel práce spočívá v zjištění hodnoty pro vlastníky a věřitele, která může nabýt při případném prodeji pro prodávajícího informativní charakter. Ocenění je nezávisle provedeno pomocí metody DCF Entity, metodou srovnatelných podniků a metodou účetní hodnoty. Práce se člení do sedmi kapitol, které na sebe vzájemně navazují a vyúsťují do stanovení výsledné hodnoty podniku. Autor využívá informační a statistické databáze, které přispívají k vyšší důvěryhodnosti celého ocenění.
Klíčová slova: Metoda DCF Entity. ; Hodnota podniku. ; Pivovar Dudák.; Ocenění podniku.
Název práce: Business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher´s Brewery
Autor(ka) práce: Kováč, Peter
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svačina, Pavel
Oponenti práce: Buus, Tomáš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
KOVÁČ, Peter: Business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher's Brewery [Diploma thesis] / Peter Kováč. University of Economics Prague. Faculty of Finance and Accounting; Department of Finance and Business valuation. Supervisor: Ing. Pavel Svačina, Ph.D. Qualification degree: Master. Prague : FFÚ VŠE, 2013. 100 pages. This diploma thesis deals with the business valuation of DUDÁK Strakonice Burgher's Brewery. The aim of the diploma thesis is to determine the market value as of 1. 1. 2011. The company is specific in that it is the last brewery in the Czech Republic to still be owned by a town. The purpose of the diploma thesis rests in finding appropriate value for owners and lenders, which can take in the event of a sale an informational character for the seller. The valuation is independently done by DCF Entity method, Multiples method and Book value method. The work is divided into seven chapters that follow on each other and lead to the determination of the enterprise value. The author uses informational and statistical databases that contribute to the greater credibility of the entire valuation.
Klíčová slova: DUDÁK Strakonice Burgher´s Brewery.; DCF Entity valuation method. ; Enterprise value. ; Business valuation.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 1. 2012
Datum podání práce: 1. 12. 2012
Datum obhajoby: 31. 1. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35354/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: