Analýza věrnostního programu restaurací Ambiente

Název práce: Analýza vernostného programu reštaurácii Ambiente
Autor(ka) práce: Čuchranová, Mária
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Berglová, Pavla
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zameriava na oblasť vernostného programu. Jej cieľom je analýza vernostného programu reštaurácií Ambiente s názvom Program pre priateľov dobrého jedla a jeho porovnanie so spôsobom odmeňovania zákazníkov, ktorý spoločnosť využívala pred spustením programu. Teoretická časť popisuje najprv umiestnenie vernostného programu v marketingu, kde sú vysvetlené základné pojmy ako marketingová a komerčná komunikácia, marketingový mix, komunikačný mix, podpora predaje a jej jednotlivé formy. V súvislosti s vernostným programom sú ďalej vysvetlené pojmy vernosť zákazníka, jeho spokojnosť a hodnota. Ďalej obsahuje oblasť riadenia vzťahov so zákazníkmi a možnosti merania vernostného programu. V praktické časti je predstavená skupina reštaurácií Ambiente, jej predošlý spôsob odmeňovania zákazníkov a popis nového vernostného programu.
Klíčová slova: zákazník; reštaurácia; lojalita; vernostný program; marketingová komunikácia
Název práce: Analýza věrnostního programu restaurací Ambiente
Autor(ka) práce: Čuchranová, Mária
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Berglová, Pavla
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zaměřuje na oblast věrnostního programu. Jejím cílem je analýza věrnostního programu restaurací Ambiente s názvem Program pro přátelé dobrého jídla a jeho srovnání se způsobem odměňování zákazníků, který společnost využívala před spuštěním programu. Teoretická část popisuje nejdřív umístnění věrnostního programu v marketingu, kde jsou vysvětleny základní pojmy jako marketingová a komerční komunikace, marketingový mix, komunikační mix, podpora prodeje a její jednotlivé formy. V souvislosti s věrnostním programem jsou objasněny pojmy věrnost zákazníka, jeho spokojenost a hodnota. Dále je popsaná oblast řízení vztahů se zákazníky a možnosti měření věrnostního programu. V praktické části je představená skupina restaurací Ambiente, její předchozí způsob odměňovaní zákazníků a popis nového věrnostního programu.
Klíčová slova: loajalita; marketingová komunikace; restaurace; věrnostní program; zákazník
Název práce: Analysis of the loyalty programme of Ambiente restaurants
Autor(ka) práce: Čuchranová, Mária
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Berglová, Pavla
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis is focused on the area of loyalty programme. Its aim is to analyse the loyalty programme of Ambiente restaurants called The Programme for Friends of Good Food and to compare it with the old method of rewarding customers that the company used to have before they launched the programme. The theoretical part of this thesis describes the position of loyalty programme in marketing and explains the basic terms as marketing and commercial communication, marketing mix, communication mix, sales promotion and its different forms. In connection with the loyalty programme, the terms as customer loyalty, satisfaction and value are explained. It is also described the customer relationship management and the ways how the loyalty programme can be measured. In practical part, there is an introduction of the Ambiente restaurants group and its previous method of rewarding customers and description of the new loyalty programme.
Klíčová slova: marketing communication; loyalty programme; restaurant; customer

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 12. 2011
Datum podání práce: 14. 12. 2012
Datum obhajoby: 7. 2. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/34892/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: