Personální audit v podmínkách veřejné samosprávy na Slovensku

Název práce: Personálny audit v podmienkach verejnej samosprávy na Slovensku
Autor(ka) práce: Ernstová, Viktória
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Nováková, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Jedným z hlavných cieľov práce je predstaviť problematiku interného auditu a vymedziť jeho odpovedajúce miesto v riadení organizácie, ďalej poukázať na skutočnosť, že ľudské zdroje sú jedným z hlavných činiteľov úspešnosti organizácie a na základe toho vyzdvihnúť zmysel a potrebu personálneho auditu. A v neposlednom rade vytvoriť základnú predstavu o priebehu personálneho auditu. Cieľovou oblasťou diplomovej práce je verejná správa, konkrétne miesta samospráva. Týmto cieľom odpovedá aj štruktúra diplomovej práce, ktorá je najprv zameraná na oblasť interného auditu, konkrétne na oblasť personálneho auditu, s jeho špecifikami platnými pre verejný sektor. Neskôr je predstavená miestna samospráva Slovenskej republiky a v závere práce sú spracované vybrané metódy používané pri personálnom audite a priamo aplikované na Mestský úrad mesta Martin.
Klíčová slova: zamestnanec; samospráva; audítor; personálny audit; interný audit
Název práce: Personální audit v podmínkách veřejné samosprávy na Slovensku
Autor(ka) práce: Ernstová, Viktória
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Nováková, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Jedním z hlavních cílů práce je představit problematiku interního auditu a vymezit jeho odpovídající místo v řízení organizace, dále poukázat na skutečnost, že lidské zdroje jsou jedním z hlavních činitelů úspěšnosti organizace a na základě toho vyzvednout smysl a potřebu personálního auditu. A v neposlední řadě vytvořit základní představu o průběhu personálního auditu. Cílovou oblastí diplomové práce je veřejná správa, konkrétní místní samospráva. Tímto cílem odpovídá i struktura diplomové práce, která je nejprve zaměřena na oblast interního auditu, konkrétně na oblast personálního auditu, s jeho specifiky platnými pro veřejný sektor. Později je představena místní samospráva Slovenské republiky a v závěru práce jsou zpracovány vybrané metody používané při personálním auditu a přímo aplikovány na Městský úřad města Martin.
Klíčová slova: zaměstnanec; samospráva; auditor; personální audit; interní audit
Název práce: Personnel audit in public administration in Slovakia
Autor(ka) práce: Ernstová, Viktória
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Nováková, Mária
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
One of the main objectives of this thesis is to present the issue of internal audit and define its corresponding place in the management of an organization. Furthermore, the goal of this thesis is to highlight the fact that human resources are one of the key success factors of an organization and, therefore, to highlight the need for a personnel audit. Last but not least objective of thesis is to create a basic idea about how personnel audit is done. The target area of this diploma thesis is the government, particularly local government. This corresponds with the structure of the thesis which is initially focused on the area of internal audit, namely in the personnel audit with its specifications applicable to the public sector. Consequently the thesis introduces the local government of Slovak Republic. Finally selected methods used in personnel audit are processed and applied directly to the Municipality of Martin.
Klíčová slova: employee; public sector; auditor; personnel audit; internal audit

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 11. 2012
Datum podání práce: 3. 5. 2013
Datum obhajoby: 4. 6. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41315/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: